Hällsängsvägen 12 D 10.39

Lördagmorgon och skönt med ledighet... men den lider tyvärr mot sitt slut. Synd men man kan kännna hur man laddar inför de sista tioveckorna... utvecklingssamtall och föräldramöte, arbete med klassen, uppföljningar.................... .

Tur man har bokat in lite annat så att det blir fokus på aNNAT. Vinprovning, personalfest...Inte heller har motionen fungerat till 100 % men måste ta itu med det och träna åtminstone tre ggr per vecka annrs mår jag kassst, men jag har ont i  min arm. Sökte på nätet på tennsiarmbåge och såg att utläkningsprocessen var seg.. djt seg. LÅNG
och Voltaren eller zon, lr inflammatorisk medicin hjälper inget vidare. Skiter i det och tar voltaren istället  tror jag. Som Erica sa allt som inte dödar, härdar.


Ute i köket håller Peter på att plocka ur diskmaskinen och brygga nytt förmiddagskaffe. Jag älskar doften av det och älskar att han fixar i köket. Vi har även på morgonen tittat på hemnet, på nya lägenheter och hus... finns inga av intresse nu i alla fall för oss.

Igår lade jag in slanggurka... har fått smak på det sen jag var hemma med kompisarna hos Maggan och lade in och syltade sylt... var förbi hos morsan med en burk, hon tyckte att man kunde göra gott med pepparrot. Tyckte hon ja.., själv satsade jag på säkra kort, senapsfrön och dillkronor.

Nu visas blommor på tv4, fantastiskt vad fint hon Victoria fixar med blommor, men jag har inte många blommor hemma inne, de är i vila  ändå under vintern så varför satsa nu i denna årstid?

Var inte orolig, trots halloween

OOOPPPPSSS!
En orolig läsare har hört av sig orolig att hon sagt ngt dumt lr varit den som orsakade mitt inlägg. Verkligen inte.
Varför? nej, du är en positiv person och du förmedlar vänskap, trygghet till din omgivning så var inte orolig. Inte heller är du bitter. Du jobbar hårt för din familj och dina vänner. Jag pratar om dem som inte kan se andra perspektiv för att man inte vill gå vidare. Alla andra skall tycka lika o man grottar i sådana diskussioner, försöker dra med andra... Omgivningen blir rädd och flyr.                 Att leva i nuet är det mest viktiga i ens liv.
Det om det.


Nu är det lov, jag njuter för fullt och hinkar kafffe i mängder i soffan. Jag skall ut och springa idag... igår sprang jag mest i varuhuset IKEA i Västerås. Inköpte där massor av ljus. Besticklåda. presenter till Louise och Stina och en fantastiskt fin lampa.  Väl hemma så muttrade inte Peter så mycket...han tyckte att han varit snäll som låtit mig åka. Vilka ordval för det... han skall ut med sina kompisar på torsdag och på tisdag på bowling... tur jag låter honom åka... hahahahaha

Ute är det frost på marken, löven faller av och det kommer närmre vintern. Gillar det inte.... men med alla ljus jag köpte igår så kan mysfaktorn bli stor hemma i huset de närmaste månaderna. Är stel som en åttioåring i armarna, medicinerar och det hjälpte i början, nu hjälper det inte alls. Det kommer bli dyrt... har läst att just tennisarmbåge kan dröja att läka. Vila rekommenderas. Vad menas då? VILA?

TittAR på Halloween läskigheter på tv.... pyssel, fint


Låt bitterheten fly all världens väg...

Att leva i en alldeles för liten värlD, utan stimulans kan sätta spår. Man låter bitterheten ta över och man växer inte och utvecklas i ett samspel. Man glömmer att andra påverkas och har lite tolerans. .. för BITTERHET  förgiftar omgivningen.

Man glömmer hur bittra människor reagerar  när man har fullt upp att få andra runt om att växa. Det gör man genom att vara positiv, ärlig, se möjjligheter och förmedla hopp. Att vara en fast och stabil punkt. Att fostra barn har varit min fasa, skulle det vara ngt jag klarar... jag som inte kan få en hund att sitta eller ligga på kommando.... fattar varför hundägare klarar detta, om det varit min hund skulla jag säkerligen klarat detta oxå.


De som lever nära mig, vet hur mycket jag har kämpat för att vara där för mina barn. Och jag tycker själv att jag varit där. Inte lagt mig i för mycket. Klivit bort, klivit fram. Varit glad och varit arg. Alltid varit noga med att framhålla hur bra pappa Peter är. Han är det. Stark och med en tro på sin familj... Vi har Alltid försökt ge oss egen tid så vi orkar vara förälder och par.

Det vi har kämpat mest är att diskutera och ha lika regler till barnen som vi håller oss till. Det har varit nyttigt och det har varit där problemen varit... och som vi jobbat mest på. Ibland ger man efter om det finns bra argument. Gränser OCH regler är viktigare än ngn tror, om vi visar vikten av dem för andra så vill andra förhålla sig därefter för att passa in i normen. Träna läxor, tycker mamma och pappa det e bra och hjälper till... då gör de dem själva sedan. Man behöver ha metoder för sådant. 

Alla barn behöver ha tydliga förebilder, gränser och få omges av förnöjsamma vuxna och positiva inputs. Därför skulle vissa vuxna som inte klarar av att vara nöjda, glömma bort sig själv och sina egon ett tag. Ta på Er nya glasögon, våga se på världen ur ett roligare perspektiv, glömbort alla tråkigheter och använd din humor. Bjud på dig själv. Le, skratta lr gör bort dig.... jag lovar inget annat kommer att ske annat än att du blir gladare och självklart din omgivning.

Det blir övning ett. Träna på visa dig glad... ngn i din omgivning behöver din energi. Ge till dem


Sonntag, ein beliebtes Tag

Var ute i naturen igår på en femma i kuperad terräng och det gick fantastiskt bra... ingen avdomning i armarna och lite högre benlyft gjorde att jag kände mig lite mjukare i kroppen. Jag måste tänka på att stretchA ordentligt................Fick inte följa med Peter ut på tur. Han skulle springa två i high speed, precis som om jag inte skulle klara det, han klarar inte ifall jag springer snabbare, men respekt
...... själv klämde jag fem så och svettades och svettades... i spåret fanns förutom jag flera hundägare och sugna motionärer,  värst är det i uppförsbackarna när man skall pinna på och det är sandigt, men ändå. Bra.


Läser på text-tv om att ifall svininfluensan slårt till ordentligt i norska fängelser så kan interner med lättare straff få straffuppehål lr avtjäna resten av strafftiden i hemmmet. Varför? Sitter de inte i fängelse för att vi skall slippa dem, vi vill slippa svininfluensan oxå. Det kan inte vara e´n giltig orsag, men i händelse av krig, släpper vi ut våra interner så att vi kan få hjälp att försvara oss, troligtvis nej.

Idag äger vi en timme extra, hur den skall spenderas vet jag inte men jag skall i alla fall ha kalas här hemma för Stina. 16-år, släkten här. Annars krävs mkt förberedesle inför studiedagarna på jobbet. Ha det skönt.  

Födelsedag, hurra, hurrA, HURRRRAAA

En bra dag har det varit. Stina fyller 16 år idag och vi har nyss kommit hem från förarutbildningen på bilskolan. Både Peter och jag skall vara övningsledare så att vi senare kan övningsköra med henne. Mannen som höll i den mkt långa kursen var duktig tycker jag för han lyckades hålla alla oss intresserade under 3.5 timme.



Så fick man äntligen träffa farbror doktorn ... som konstaterade inflammation i armarna. Kunde vem som helst fatta utan läkarutbildning... armarna är kokheta,ömma, tunga, och svåra att hålla i utddraget läge. Inflammationen har gjort så att mina armar, fingrar rygg och nackmuskler dragit ihop sig när jag har haft inflammation. Det är kärringvarning med jag är glad i alla fall. Man måste massera ganska brutalt... det kan jag inte fatta däremot. 

Bara att jobba med musklerna ... jag har slappa leder med lite muskulatur runt muskelfästena... därför har axel och knä åkt ur led flera gånger. Nu skall jag ha sjukgymnastik...
Går dit och får träningsprogram .... numera skall man själv i dialog med sjukgymnast snickra ihop behovet... men sedan skall jag till gymmet för där är det ganska skoj.

Inflammationsdämpande, zongel och armstöd skall anväändas i en fjortondagars period gänger 2.


Äntligen skall värken bort. Han sade inget om springningen...  :) NICE.

Inte länge sedan...

Jag har lagat mat till familjen... stuvade makaroner och falukorv, hackat sallad så det står härliga till och tagit fram fintallrikarna.Det är så att Stina har mysmiddag med sin syster och pojkvänsenare ikväll... lite paket idaG redan och födelsedag i morgon. Det kallas fför moderligt fjäsk. Idag skall yngsta dottern träna me de stora tjejerna på handbollen, det går bra på handbollen. Gjorde fem mål på sista div.2 matchen. Bara hon tycker det är kul säger jag.

Fantastiskt vad fort tiden går när man har barn. Den yngsta blir 16 år och jag minns det ögonblicket helt klart, när sjuksystern kom in till mig och sade att 'tyvärr så kan inte din man delta ngt mer på förlossningen eftersom han är avsvimmad ute i luftslussen på operationssalen. Så var det då, han är bättre rustad i dag med blod och läskigheter...lr?

Det snöade den 22:a oktober för 16 år sedan, dagen efter operationen och jag satt i vardagsrummet med kaffe och smärtor efter snitttet. Louise var så kär i sin syster från start... som hon envist framhärdade var en bror.... idag tror jag att hon inte visste vad det var för skillnad alls .... hahah.

Viggo var Stinas namn från början, men när Lollo valt viggostina som namn så blev det naturliga namnet Stina bara. Morfar  Olle kallade henne envist för Kristina och vi vägrade, för det var en Stina från start, en ganska dryg ögonsten. Klotrund, blond och ganska högljudd.

Idag är det en annan person som jag känner till, som Agrell sade beskrivande;  ngt glittrande i ögonen. Ja, ngn som älskar sin syster och Sebastian och alla som hon känner.

Förbannad.

Tackar min make för fantastisk mat... det var en mkt stor gåva att maten var klar när jag kom hem idag från jobbet. Den stod i ugnen klar och bara väntade på mig. Annnars...The day from hell... trött, tröttare, tröttast. På ouppfostran. På ovilja till kunskap, på oförståelse, på respektlöshet.  

DEt ställs bara krav på vuxna.... varför tro att det är okej att kräva ngt när man aldrig kan ge tillbaka ngt såsom respekt och välvilja? Eller att man visar att man vill förändring...Men vad händer när vuxna ställer krav? Nej, inget alls. Precis nollutveckling, det går inte att fundera över vad man gör eller varför saker sker, man har inget ansvar. En ryckning på axlarna. Man skall  gärna spontansabotera lite i allmänhet, spela Allan.

När förtroendet hos en medmännniska är missbrukat och nere på en minusnivå, hur kan man då jobba upp det igen? Det kallas för trovärdighet. Om  man förändras och försöker visa det kalls det för att man är trovärdig.


Sunday is a glamourous day

Gick en långpromenad idag på förmiddagen och kunde njuta AV höstens alla förger ute.... vilket jag raskt kunde se likheter och associera till mina hårfärger. Allt stämde förutom alla gröna nyanser som fortfarande finns kvar av sommarens rester, men det fanns guld, gult, grått och brunt och visst inslag av rött i naturen.

Därefter var jag till mamma och pappa och lämnade lite paj, som de lätt kan värma till kvällen, kan vara skönt för pappa att slippa matlagning ibland. DEt verkar bra med dem i alla fall och då kan man ta det lugnt i veckan utan att oroa sig för dem.

Jag har kvar lite rättning men skall noga kjuta lite på det och satsa på att ta mig ett litet bad och läsa lite i min bok, det är allt jag behöver göra idag...Njuta av ledigheten. I morgon är det uppstart för sista veckan före höstlovet och många saker skall göras och fixas före lovet men, gissa om det skall bli skönt med lite längre ledighet...

Ingen travvinst nu denna helg... = inget inökp av köksö eller planering av nya rustningar... Nåväl vad är väl en bal på slottet..... puh puh,,,,

DEt är varmt väder ute

Har kommit hem från ett pass i naturen. Kallt i början och sedan inte alls kallt, bara varmt. Insåg att jag klätt mig för varmt och att klimakteriet faktiskt kan komma smygande under ett träningspass. Kunde däremot inte ta av mig mössan för då ilande det höstvindar i ett virvlande virrvarr. Nåväl. Kass tid, men jag går till attack med ett långpass i morgon.


Till alla som jag känner, kom till kopparhallen och drcik kaffe med mig. Har jobb i kiosken mellan två och fem. Halv sex har Stina match så då stannar jag där tills den är slut.

Hoppas på att vinna på travet med Eva idag, vi hejar för det. Fick ett pling i mobilen igår, så jag hopppas på ett mästarsystem.

Nu väntar duschen.

When u remember

Idoltemat var Michael Jackson, inte ett öga torrt. minns det som igår när jag åkte till gbg för att gå på konserten. Kanonbra, lång stund räckte den, minuterna var stilla, vi stod långt fram till vänster... såg honom och svimmande inte trots att tre av oss var mycket korta till växten. Bara Jens var lång... han så inte lika bra som oss, vi var vesslor som kryssade oss fram allt närmre scenen.

... hade ingen skjuts hem till lägenheten på Hisingen hos Wiveka där vi bodde. Numera har hon  efternamnet Möller på Facebook.

- Vad hände? Missade täget hem... sov trångt mot hennes blomdisk som stod i vardagsummet. Jens kunde inte klockan-,,, Varför hade hon en blomdisk... jo, hon gick på floristutbildningen där.

Det var Jag, Jens Westlund och Veronica Carlsson och Wiveka, alla från Krylbo som var där på konserten och mina äldre kompisar från stan. Vi älskade Jacksson och hans dansmoves.

Blev av med min kamera vid insläppet.

Fick betala nya dyra tågbiljetter hem

Hade tjuriga föräldrar när jag kom hem, förresten de var alltid sura när det var kul.


Kompisar täckte upp när jag inte kunde jobba som utlovat, ett tack till dem...


MEN Vem bryr sig idag...

Minns det än i dag.

Älskar att umgås

Ska bort och träffa tjejekompisarna nu och laga och äta mat tillsammans, tre saker jag gillar. Matlagning, kompisar och så... mat såklart.  Det kan bli sent och då måste jag stålsätta mig för att hålla mig vaken... säkerligen blir det jag som måste säga att jag skall hem och sova.

Jag har investerat i springunderkläder i dag på Team sportia, så slipper jag ha kall blöta underpants på mig...jag hatar det. Måste ge mig bra förutsättningar att träna och verkligen mentalt tänka på löpning. Mitt mål.


Har varit ut på en stärkande långpromenad för att komma igång träningen i en rivstart, sprANg igår och gick idag... jag skall springa i morgon med i raskt tempo och kort. Skall fortsätta med väninnans träningsschema, allra bäst är ändå fartleken. Gillar inte backträning särskilt mkt. Gillar sakta tempo och lite längre för det blir jag peppad av.

Hörs i morgon

Kämpar på

Hejsan... har sparat in massor av pengar till familjen idag på undervísning av mina egna barn. Dels i ämnet svenska ... alla skrivregler som finns i det svenska språket. Och engelsk grammatik... det är bra det. Lite utdelning skall man ha av sina högskolestudieskulder. I runda slängar tjänar man minst in en tusenlapp i veckan på  detta i stället för att hyra in en dyr läxhjälp. Jag skall hjälpa dottern med litteraturvetenskap också och jag tror att min hjälp faktiskt ger avlöning i det långa loppet med kämparanda och arbetsmoral.


Idag har jag varit ute och kutat... blev kall i halsen först och orkade springa i hyggligt tempo. Måste investera i en ny långärmad springtröja som man kan ha ett tag nu när det är lite kyligare. Armen värkte bara efteråt idag... kanske är bättre::::?

Minglar nu i soffan med kaffe och Leksandsmatch från igår.


Kitchen Island or not?

Jag har märkt att jag är en effektiv person och kastade mig genast över matlagningen och tikkakryddan som dominerar dagens kycklinggryta. Hoppas att den går hem hos familjen, kanhända lite starkt... men det börjar bli kallare ute så det är bara att öka kkryddandet och öka kroppsstemperaturen.

Jag har nya projekt på gång... en köksö, en stor svart, med svart bänkskiva och svarta pinnstolar till... men jag har funderingar kring bredden. Allra mest skulle jag oxå vilja ha två gasolplattor inbyggda i ön ... kanske kan jag  charma blommman till det, även om det är tveksamt, han ser inte nyttan med detta. :Alla önskar sig en gasolspis med riktig fart på kokeriet... hastigheten är mkt större, etc det går inte hem....  

För visst behöver han en köksö han med? Skruva skåp kan jag göra. Beställa bänkskiva kan jag göra, faktiskt oxå betala... men han måste hjälpa till så det blir snyggt. Han är bra på sånt. Vi är ett bra team han och jag med all rust som vi gjort. Fast Blomman arbetar aldrig om det är trist, s¨, jag får bjuda på thaimat, köpa tidning och erbjuda trevligt sällskap om vi arbetar en kall vinterdag i vår stuga. Det är där köksön skall bo.


Dessutom måste jag ha hjälp att bestämma mig om göteborgsvarvet... bestämma mig till i morgon, 2.2 mil. klarar jag detta? jag menar att springa så långt... om man är trött vid 13 km... hur klarar man det?
Blomman vill, men jag är orolig att jag inte klarar det...fast jag klarade inte ens mer än 7 km förr.....  
-tankarna hopas i en obesvärlig rad. Llivet är okomplicerat... just idag


Sudda, sudda bort din sura min...

Känner frustration och elände idag och tycker att alla (ngra få jag vet.... överdrift pågår) varit ovanligt sura och på dåligt humör på jobbet,  Med undantag kan tyckas av ngra få,  och det är Inte kul  och inte heller särskilt utvecklande för ngn. Ouppfostran i dagens välfärdssamhälle verkar vara ett allt större bekymmer än jag anat, hur man tilltalar varandra och hur man tror det är okej att såra andra utan att det kostar. Man väljer att skolka och inte delta på lektioner, man har sena ankomster och tror att det är okej att göra det. Man tror oxå att detta drabbar mig, att jag skall kämpa för att de skall komma på lektioner.


Det verkar också svårt att be om ursäkt, trots att man vet man gjort fel när man samtalar. Varför inte ödmjukt säga förlåt och låta omgivningen tycka att det är helt mänskilgt att ha en dålig dag. Allt handlar om etik och moral. Man tycker sig ha rätt att välja men klarar inte anpassningen att inordna sig i andras val.


Vem skall hjälpa, idag orkar inte jag kämpa... tar nya tag i morgon...




Det är tuffa tider...

Jaha... då blev man påkörd i Krylbo... irriterad och stressad blev jag, en kvinna kom åkande  på stationsgatan och skulle svänga vid undergången mot krylbo-västra och Hökmora... gjorde sig klar för att svänga... blinkade och lade sig i högersidan på vägen  för att sedan hastigt göra en u-sväng till vänster där jag kom åkande´på huvudled...rätt in i mig.

ooooppppsss hon kom som en höstvind... svisshhh rätt in i sidan, repor... trasigt plastmaterial, skador på mina fantastiska fälgar... fronten.... hualigen...............   Och det blev en mardröm för mig... hon slutade aldrig att gråta..... jag var stressad eftersom jag skulle till Marlene med mina armar men blev genast kolugn och handlingskraftig då hon var i panik,, och hon slutade inte gråta när en halvtimma hade gått ens . Jag ringde efter världens bästa make för att han skulle komma och trösta henne så att jag kunde åka vidare,  .... men han hade ingen bil. Så är det när man betalar ett körkort till dottern... ingen bil.

Efter att ha snytit henne, ringt till hennes make så kom nästa grej... han blev arg på henne,  hon hade mist sin mamma under dagen och var disträ för detta och satt och grät redan i bilen när hon körde bilen. En livsfara för alla som hon mött tidigare, hon var på väg till sin syster för att berätta. Att maken dessutom har mage att bli arg på henne....Tänk hur vissa har det, som Gessle säger,'Det är tuffa tider för en del, för en drömmare som en drömmare' .

Men vår bil kan liknas vid en supertanker, tämligen lite skadad... bara skråmor... den har personifierade egneskaper.

 

Smått och gott... i livet

Idag har jag roddat mycket i skolan, rättat svenskuppgifter, satt betyg. Massor av läsning är det faktiskt och man blir otroligt stolt över hur fina uppgifter som det raskt trollas fram. Deckargenren har stått på skolmenyn och det har verkligen gått hem, man har skrvit suddat, diskuterat i ett, på måndag skall de sättas på pränt i datasalen.. Nu väntar ett arbete i sv/ so  för år 8 där eleverna skall göra en värderingsuppgift/ argumenterande,  inom personliga intressanta områden såsom trakasserier, jämnlikhet, idrottsvåld etc. Hoppas det blir bra områden. Man får varva muntligt och skriftligt med egna reflektioner, inte bara berätta för det är det som alla gör. Tycka till,
Skall fila mer på innehåll och form.

Hinner med att slötitta på kosovo och sverige i handboll, mkt handboll blir det här hemma... i helgen spelar kindereggen i Stm och i Eskilstuna, hoppas det blir bra match och att vi kan åka med till Stm.

Tapetseringen hos mamma och pappa gick bra, även om jag tror att de skulle vilja ha en till fondvägg uppsatt, men jag tror att pappa vill ändra och rusta inne i vardagsrummet och köpa ny soffa och ny belysning. Det gillar jag. Varför inte ha det snyggt hemma när man är pensionär och bara vistas i hemmet.

Träffade bästa vännen iag och fick snacka lite, hon känner sig lite krank och har ett knä som gör ont. Dryg, drygare, drygast... med värk. Jag vet, jag är störd av det och är en plåga. Nästa vecka skall det vara slutvärkt. Idag har jag tagit voltaren och alvedon.

Jag har hämtat massor av gröna tomater från växthuset i stugan, skall lägga dem mörkt så att de mognar. Sedan skall jag rosta dem och lägga in dem. Mumma till kött
 

Handlingen avklarad

Hann så äntligen med lite handling, lika drygt varje gång... ändå måste man för det ekar i kylskåpet lite av och till om det inte fylls på. Hemma är allt på gång, läxor och föräldramöten, utvecklingssamtal och snart rullar mina egna igång.

Har lagat köttgryta med lagerblad och kryddpeppar, fick lax till lunch så i morgon tror jag att man får laga omelette lr pannkaka till la familia.

Idag är Tinas cookalong på tv oxå, tror att jag eventuellt skall se på det med Anna och slötitta och skratta. Kanhända finns ngra husmorstips som vi kan ta del av.

Idag har Landstinget Dalarna skickat ut ytterligare krav till den redan kompletterande reseräkningen för Stina ... nu kommer krav på uppgifter från läkare som styrker att Stina besökt ögonkliniken akut och därför behövt åka bil dit. Totalt har jag skickat in fem kompletterade uppgifter och nu kommer ett nytt direktiv. Vrfr inte bara säga att de inte vill betala ut. Byråkrati och mina portouppgifter kommer att jämnas ut med reseräkningen.

Puh, varför gör man inte en blankett tydligt så man i förväg får veta vilka uppgifter som skall lämnas in? Man ändrar hela tiden för att säga att det fattas och sen fattas det. Ingen annan än jag orkar med detta. Kollegan rev sitt papper i bitar och skickade in dem i bitar, kompletterade   ;).  Jag kommer att ringa ögonmottagningen i morgon.


Nu är båten inne i garaget och sommaren är över... nu väntas vintern.
  

Kanelbullens dag

Visste inte att man måste statushöja kanelbullen och ge den en egen dag... men idag är det bulldag och många firar detta med frosseri i lagoma doser..

Jag har varit in till grannen för att äta chokladkaka och dricka kaffe, Saratjejen åker nämligen tillbaka till Kalmar där hon pluggar. DEt är konsttigt, de små fåglarna lämnar boet och flyger till egen holk. Snart drar Louise. Kul att det blir så men ganska sorgligt tomt ändå. Som Margaretha sade, det blir liksom lagomt att likt en fågel putta ut dem från boet. Då utan barn planerar vi vuxna nya äventyr utan barnen och vi skall hitta på ngt kul med Söderlunds nästa helg,,,,, jammi. Resa med shopping och mat eller bara god mat och chockerande gott vin.... Jag suger på detta.

Har inte hittat ngn resa ännu men det kommer väl, kanske har fått stuga i fjällen men det beror på om jag får kompledigt sista dagen av skolan, jag får avstå cabarae'en då... nja, Orsa kompaniet lovar inget bestämt hur tankarna går på Blombella.

Jag har lagat mat till Eva idag, vi ska turas om att laga mat i veckorna till jobbet. Skönt för oss. Jag har lagat ugnsbakad lax med citronsås.

N u väntar Kopparhallen, där jag tar en kaffe och tittar på handboll.

Körslaget så här på lördag

Tusan vad medryckande det är med alla dessa körfantaster även om alla inte är superduperbra... men många är laddade till maxgränsen... undrar vad de fick för powerdrink innan tv-sändningen.... svårt att säga vilken kör som är min favorit.    Kanske vi skulle kunna ha olika körer och uppträda på julfesten i år.... med matchande kläder.... Vår vikarierande  rektor skulle kunnna vara som Gry, körslagsledare.... Dem på expeditionen skull kunna vara jurymedlemmar... och kanske skulle vaktmästarna kunna bidra med ljud och ljus.   hmhm..


Det verkar finnas människor med sångtalanger överallt, är det sant? Jag tror att med lite redigeringsmaskiner så kan alla låta anständigt bra. Alla drömmer om att bli världsartister.


Har läst på facebook att det börjar lida mot vinter, man vinterstädar trädgårdar, man plockar fram vinterkläder och man tar fram mössor. Ngra har t om varit till Runes sport och köpt längdskidor... jag vägrar vintern och kommer hänga min tvätt på altanen ett tag till ;/     gillar värme.

Båten är hemma nu, otvättad står den occh bara väntar på att gå i ide, det är bara så.  I morogn blir det div 2 med Stina och naturligtvis en lång mationsvända. Hoppas att armen håller och att den inte börjar krampa, nya nålstick planeras förmodligen till nästa vecka och blodprov hos tant doktorn.

Hälsningar från Bella, utan svininfluensa


Men vad då då?

Helt otroligt vilket ståhej det är... inte mer än en halvtimmes lunch eller rast fram till dagens slut. Möten, ämesplaneringar, lektioner, stress. Tömd på energi, stressa för att alla ungarna skall nå sina individuella mål, puscha, revidera Åp, se till att omprov blir gjorda. Jag har sett för risig ut idag, som Johan sa det har synts att du haft det för tufft. Typiskt han, han har klarat veckan lite bättre och det har inte ens synits på honom att han har haft det tufft :D

Detta resulterade i att jag efter att ha träffat min pappa för att hjälpa till med tapetval, förlagt mina nya brills... hualigen... försäkringen täcker inte stressåkommor... Nej, tillbaka till jobbet efter arbetstid.... orationellt för att planera klart mina lektioner trots att jag skulle göra tvärtom. Åka hem. Komma tidigt på måndag.
...............................................................................................   .

Jag tänker mig att det är helg nu. Allt är klart. Nästa vecka måste bli lugnare.


Skall ner på stan nu och handla smågrejor, kolsyrepatron bland annat så att jag kan få min kolsyravattenranson.
Hemma.......och Idolkväll, körslaget på lördag, Sm-match på lördag i handboll.

Jag tror det är tisdag...

Nu är jag hemma igen, dagen har varit ofantligt krafttömmande. Två stora viktiga möten har jag och min kära kollega haft i dag, allt har liksom rasat på i ett tempo som varit... amazingly rushable for the period. Ytterligare har jag haft SET-möte med mina kollegor och det var bara Kajan som inte var på plats, touche' .
Ett ärende gällande trakasserier har jag oxå haft idag... be4 I start tomorrow.... då har jag uppföljning och revidering av ÅP. Tänk vad människan hinner med kan man tycka... ja det gör man.


Till dagens trötta ära har jag gjort en potatissallad med persilja och tomat och givetvis innehållandes vitlök då jag motarbetar svininfluensan. Tror ändå att jag är immun mot den, då passar mest fågelinfluensan in på mig, jag är en knäppgök, rätta av bara.

Sedan skall jag bara slappa och ta en liten uppfräschande promenad.

Carpe Diem

På höstlovet är det vinprovning hos käraste kollegorna, det ser jag fram emot.
Ngn gång i oktober är vi bjudna till Stm på fest.
Stina fyller år 21/10
Jag ser kanonbra tack vare mina glasögon

RSS 2.0