Måndag är det skogsdag?

Ja, när man har varit på jobbet hela dagen då vill man bara koppla av och njuta av frisk luft när man kommer hem. Stina har fått dragning i ledbandet  i handen, Lollo har varit på reestaurang och på träning. Det är då man själv kan ta en walk about i skogen. Vi startade i lillsjön och kom fram på ASkön.

Nu regnar det. försöker lista ord som skaall betyda och syfta på regn;
det öser ner
duggar
regnbyar
regnpuss
regnpöl
ruskväder
regnbåge
regnkläder
regndroppe
regnmätare
It's raining cats and dogs
spöregn
skur
regnmoln
skyfall
hällregn
regnfall
forsar ner
regnrock
regnfara

regnrisk

spridda skurar

regnskvätt

regnskval

regnskydd

regnskog

regnsida

regnskada

regn  och rusk

slaskregn

regnränna


 


Mycket luft och god mat

Jag blev inspirerad idag när tjejmilen lockade tusentals med kvinnor att motionera, kanhända är det lite speciellt med just ett kvinnolopp och det är kanske därför som en man hade skickat in till en reporter att det borde heta satmaran...

Man skrattade inte ens, bara tycker att det är därför som elaka kommentarer får fäste. Ironi och avundsjuka, killar det blev ändringar på startlistan på vasaloppet, där kvinnorna tidigare klädde ut sig för att se ut som män för att ens kliva in i skidpjäxorna... killar... gör lika och spring tjejmilen utklädda, det kommer garanterat locka till skratt.

Jag sprang själv milen idag, förbi Germundsbo- Rembo - Grönvallen- Habbors-soptippen- klockarskolan- hem
Gick inte allt för tungt, huvudsaken är att jag spöar blomman i tid. Vi tävlar för att konkurrera, den gamla silverräven tjatar om göteborgsvarvet... jag har lovat i ett svagt ögonblick på ett nyår som vi firade med Jerker, Erica, Christer, Gunilla och Håkan och Eva att jag skulle görA det ngn gång. Men då måste jag veta att jag skall få champagne efterråt och en sushimiddag på Sveriges bästa sushirestaurang.

Mejerinamn:
lyckost
sillmjölke
säljer som smör i solsken
filbunke
Betalt för gammal  ost
sålt smöret men tappat pengarna
vilken gräddfil
vilken smörare
smörsångare
inte för allt smör i småland
ostkrokar
Lyckost






Läst inlägg i bloggen...

Läste gårdagens inlägg i kompisen blogg, somliga verkar inte vara omtyckta. Fortkörning.............................................................................. Polisen......
Trodde jag hade redovisat kamratens sätt att få in pengar. En bara slösar., en vill spara.  Tur att hon kan ngra tricks för att tjäna in lite pengar, såsom filmförsäljningeller  betyg som är dubiösa.

Nytt hus och hem kostar, men vad göra när polisen redan har span och vet var de skall casha-
Äntligen helg, dagen var god mot mig, bekymren har gjort som heliumballober... flygit upp i skyarna. Puff'!

BTW Springer inte idag, måste hålla motstånd mot förkylningen som är på intågande, vet inte om man kan hålla den borta genom att vila förebyggande. Tar turen i morogn FM.

Blomman jobbar natthelg, inte skönt för honom kanske,,  men på söndag skall han tävla i golf, två generationer med Stina. Må detta gå som på räls.

Håruttryck ;
på håret
hårfint
kamma till dig
Hårresande
hårklyveri
håröm
Hårfager
Hunden på håret
Krök inte ett hårstrå
Jag får gråa hår
hårsman


Man kan sitta i buren och bli buren :)

Grattis!

Kanhända lite tjatigt med ett ytterligare inlägg, Ett stort grattis till Louise som klarat sin körkortsteori idag.Yippeee, Hurra, Congratulations, snart kan man få igen för alla skjutsar man gjort. Då blir det farligt på pubarna och restaurangerna, alla fester men skulle kunna tänkas bli bjuden på, nobelmiddagen.


Fantastiskt skönt och jag prickar av detta på min livsmålslista.

Förvirrad

Man kan inte annat än att häpna över hur mycket energi som går åt till skitsaker. Man vill bara amputera bort frustration från hjärnan. Man måste hålla fokus för att vara lugn.

När frustrationen kommer river den tag i andra tankar hos en, som kanske inte bara är nyttiga.

Har varit på ledarskapskurs där vi definerat skillnaden på en chef och ledare, en ledare ser till att tillgodogöra alla människors resurser i en grupp, det kan finnas formella och informella ledare i en grupp, som kanske inte har samma befogenheter som en chef.
Kursen var mkt bra, vi applicerade detta på real life i klassrrummet och det var spännande reaktioner, Johan försökte undergräva mig och skälla och klaga på mig inför gruppen medan jag kom in sent, positiv och lugnade dem... de fick diskutera upplevelsen. 


Gardiner eller inte gardiner, det är frågan....



Jaha... efter en kväll hemma hos en väninnna blev jag så betagen av hennes piffning i hemmét att jag belutade mig för att göra ngt radikalt. Insåg då snabbt att man inte kan träna sig på att bli både en husmor och piffare genom att plocka bär, svamp, sylta och fånga kräftor... ej heller att föglömma min odling av potatis och tomater... Hur skall man då nånsin bli hängiven piffare. Att hänge sig till själhushåll kräver sin man och kvinna.

Alla runt om mig piffar och rustar och sorterar hit och dit, vad gör jag... odlar. Det har jag verkligen njutit av men tiden för det är slut. Här skall köpas blommor tänkte jag och blev genast som min far ... tygblommor. Vad kan man göra... man är uppfödd med dem i alla sorter och färger.

Det blev till slut gardiner. Kanhända är jag lite färgblind men tyckte det blev bra, jädra pickel och merjobb. Magdalena på jobbet... jag som är så anti mot gardiner, nu har jag enfärgade... med svarta jalusier. Jag retirerar. Du är bättre på piffande se bara på arbetsrummets skåp. Vi är chockade. En del blir stumma men jag ger mig med gardiner. Tror du på dem så tror jag med. Men........ svarta jalusier känns harmoniskt


I morgon är det ledarskapskurs, Eva håller i den och då kommer jag lära mig leda klassen med Johan.

Älskar jobbet :), min familj och såklart min släkt, minA vänner å Siggekatten
Chiao

Blombella drömmer sig bort en stund...




Har inte gjort annat än att rensa kantareller de senaste tre timmarna hemmaq efter en joggingvända och jag har kommit fram till att det är verkligen bra terapi att rensa svamp när man skall koppla av och vila tanken en stund. Det är bara så att man behöver varva ner ibland och det har varit en dryg vecka eller två förresten med allt omkring sig.

Det är gott med kantareller och jag brukar slösa dem på en härlig svamppaj med lite parmesanost och en god grönsallad. Jag tycker nog att man kunde ta lite vin till men kanske det får bli om två veckor. Det är helt enkelt för lite vin nu, men det kan man snart ändra på då det snart är dags för vinprovning här längre fram. Röda viner... vad kan det bli måntro. Man kan göra svampröra med rödlök och creme fraiche till kött, det underbara receptet fick jag av en svampkollega, Maja. Undrar hur mycket hon kopplar av när hon rensar svamp? Hon plockar massor... jag må fråga...

I Feiro är jag mest i tillhörafasen på jobbet nu ... kan det bli bättre. Ger veckan tio kantareller av tio möjliga

Torsdag på HällsängARNA

Tjoho!

På hemmaplan igen och med livet i fokus så här på sensommaren. 36 i Handicap i golf och med motioneradet i balans kan man njuta av höstens nya termin på skolan.

Jag har längtat till jobbet under lovet  och det har gått ganska fort, just detta lov tycker jag. Fräscha lokaler, fräscha kollegor och kanske mest AV ALLT .. glada, utvilade  personer.  Wunderschön. Snart kommer våran tyska utbytestjej, Miriam... vad vi skall hitta på när hon är här vet jag inte.... men jag kanske inte skall prata ihjäl henne eller skämma ut mina barn med det men det är ju så rooooligt att snacka tyska ibland. Peter blev sågad av Arne sist för sitt tyska uttal och då blev han lite tjurig och sade allt på engelska ist'llet ... man kan undra varför,  själv har vi skämtat lite väl vilt med det tysksvenska uttalet, faktiskt sen tonåren då vi  tvingades att lyssna på tysksvenskbrytning på extrajobbet.....


Jag har inte lyckats särskilt bra med mina odlingar i år. Jag har i och för sig överöst min potatis med Kväve-fosfor lösning så den blev kanonbra både i mängd och storlek. Ddessutom så brinner numer min hästbajs bra i komposten och skall så göra under vintern´. Vindruvorna har blivit bå och jag skall inte ha dem till ngt vin, nej, det köper jag men jag skall fresta mina arbetskamrater.


Hemmet här i skogsbo är utrensat och städat och man kan packa upp stugbohaget, man skulle tro att vi bott ddär hela livet så mycket grejor och småpolck handlar det om....


Livet fortsätter                                                  Ja.... nu har jag varit i Stm. Helt fantastiskt skönt. Shopping, god mat och fantastiska restauranger. Det finns mycket att göra och mycket att se på. Dessutom kunde jag hitta klappar, vilket jag alltid har problem med annars. Tack Hjärtan på tråd.... jag tror att du kommer till interfloras himmelrike.


RSS 2.0