Sådan e jag egentligen........ slacker, soffpotatis

Mitt rolllbeteende i arbetslaget känneteckandes av följande tre personegenskaper;

Compayworker- ¨arbetar på¨
Analytiker
Finisher ¨avslutaren¨-------------- vilket bara  var jag i hela laget:.........?!

Finisher kännetecken:
Labil introvert som oroar sig för allt som kan gå fel
Suverän på att genomföra och avsluta
Har självkontroll och ¨karaktär¨
Måste kontrollera allt i detalj
Ordning och reda
Tiden är viktig

Sådan e jag,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nu skall jag träna lite mer på bygga vidare på andras idéer....konfrontation
lite mindre på kontroll.

Natti natt!

Mycket avklarat



Japp, veckan bara rusar.... men man får mycket gjort när niorna är ute på prao. Omdömen, planeringar, städningar, utvecklingssamtal.... ja. Supermorsan gör det igen. Stressar istället för chillar. Inte heller är jag en bra kamrat och har lurat Måns på vetgirig så han missat poäng till motståndaren.

Idah blir det en superlång dag med handledning och utvecklingssamtal, ÖPP. DEt blir effektivt, skönt att komprimera flera saker till en för att spara tid. Känner mig lite laddad för att umgås med tjejer i helgen, mycket snack och shopping som jag ser fram emot. Hoppas att jag känner mig på humör bara, ibland kan jag känna, blä, fula, trånga, mönstrade inför kläder.  Erica, Anna och Maggan får vara min inspiration.

Mest glad är man för solen som visar sig så här långt in i Mars.... förra åretv hade jag min 40-årsfest i stugan den 19 april, det kan man inte ha i år. Fullt i snö. Nu avvaktar jag mötet på Em, chaio

Ägg, lite tidigare än påsk...

Vad  gör man när man hör explosioner i köket, när hela kroppen flämtar till och vrider sig. När hela hjärnan är tom och man står frågande över vad som låter... Luktar vjdfhjdsbdbsghswjxjc

Man blir irriterad, ser hur mycket som behöver städas, stinker. tusen...skrutt, bäng, bång. Blombella kokar ägg i kastrull, kokar torrt, äggen exploderar, hur länge....ja kokar i en timme.
Bella vet inte hur man gör, klarar inte att hålla tankarna i huvudet. Tänker ofokuserat., Favvokastrullen förstörd. Tänk vad det låter när äggen studsar upp i fläkten. hur skalen slits i bitar från det andra.....som glas.

äldsta barnet skriker från övervåningen att det brinner mamma........... näää turligt inte men gröna, svarta ägg, vilket jag inte sett tidigare ens till påskäggsmåleriet från barnsben.

Lång tid går åt  till att städa,  japp, så kan det gå. Men lyckan är att jag inte har bränt upp huset, ingen personskada. Bara en otrolig stank, nu gäller bara vädring.

Bye    I morgon är det dags för Nationella provet i engelska . 

Måndagar kanske är bäst....

Ännu en måndag av vårterminens alla måndagar. Det är skönt ....för när en måndag har gått,  ja, då vet man att raskt kommer en ny att uppleva. Jag tror att alla är glada av att ha måndagar eftersom de kickstartar alla till att samla in pengar till vår BNP. Alla måste delta för att det skall bli bra.........:)


Man tackar för alla goda tips vad gäller kost och rörelse, f ör man vill bli l i t e bättre och det är bra att veta att man har bensin så det räcker när man tankar och skall ut på resa . Jag tror också att det är hjärtat som behöver tränas.... inte bara andligt, det måste gå att träna det så att det utvecklas och bli större så att det kan ta till sig lite finskt sisu. Jag vet detta då jag inte är mentalt uthållig eller tävlingsinriktad att jag får lägga fokus innåt själen för att nå resultat.   Vidare är det bra att ha ett stort hjärta till sin omgivning, människor som har ett litet hjärta är tämligen begränsade när de är ute och reser.

Kidsen i klassen verkar vara uppåt av att gå på litteraturföreläsning med mig och Foley på onsdag... jag tänker baske mig köpa bullar till fikA och tänker föreslå att vi helt enkelt köper in en uppsättning med Habib-böcker som vi kan gneta oss igenom. Jag känner på mig att det blir bra i svenskan, det verkar gå bra med relationerna i klassen med och de har ett bra sätt mot varandra och mot lärare. Vilket gör att beröm haglar.


Nåväl, jag planerar in en SET-övning denna vecka också, ett rollspel får det bli. Fortsätta att göra värderingar, arbegta mot mobbing och grupptryck.
Chiao/ bella

Robinsson

Känner att jag vill kommentera det första avsnittet av Robinsson, mitt favoritprogram som nu äntligen dyker upp. Deltagarna kändes inte så positiva utan det var mest negativt snack som fanns i gruppen, ja det är inte kul med främmande mäinnskor ihopsatta i grupp, dessutom utan mat. Tjejen som med stor iver och aptit  högg in på ostronen,  henne, skänkte jag en stor varningsflagg för magsjuka.  Det är inget man behöver vara expert för att uttala sig om men har man haft magsjuka eller problem i hög värme och luftfuktighet så vet man, man har en nära-döden-upplevelse. tjolahopp, så hade de magsjuka, taskig miljö, lera.

Varför ´trodde de att man skulle uppleva en sandstrand? jo för att Robinson Crusoe så vackert flöt upp på en strand vid ett skeppsbrott eller den lite nyare versionen Castaway oxå har lite vackert mijlöskimmer med för att glorifiera ensamheten, svårigheten att överleva....
Linda Isacsson som programledare...mjau... Farmen, Bonde söker fru, Wild kids i Norrköping.... det känns lite mer svenskt för henne. De borde ha satsat på Per Morberg i Vad blir det för Mat? eller Mat Tina. Eller varför inte Gyllenhammar som kunde tränat dem på att analysera den nya livssituationen de kommit i.    Nästan bara strostadsmänniskor, ingen naturmänniska. En kvinna som dödar söta ödlor... 

Ja,  hur kommer programmet att bli egentligen? Kerstin ramlade av piratplankan och Michel föll in i gemenskapens andra och lierade sig....vilket kostade på.  Jag hade röstat ut en tjej, Beatrice.  

Mania... in all forms

I morse drabbades jag av städmani, jag som egentligen inte gillar att städa drog i gång radion och tjopp, tjopp, bara städade. Det var som om allt gammalt skit skulle bort. Jag hann med det mesta tyckte jag . Rätt var det var kom ett sms med en travrad från Eva och jag känner på mig att kvällens trav kommer att ge stor utdelning sms:et lät som en hurrasignal;).  Vi har pratat om att vi måste ha e n placerare av våra pengar då vi faktiskt har vunnit två helger i rad. Jag funderar på vem som skulle kunna sköta om kontot.... Eva vill gärna ha en antikaffär på ålderns höst och jag vill gärna ha en ställe där man kan anordna trevliga drinkträffar, ha matkurser och även ha en mötesplats för som då blivit seniorer.

Jag har varit ute på löptur idag och tagit mig en promenad på Em för att se på elitserielagets sista hemmamatch, det var få som kom för att hurra och en publiksiffra på ca 150. Förlust till Avesta, Eslöv var snabba, starka och vinnare så klart, Tina spelade och gjorde ett bra jobb tycker jag, hon är stark i kroppen och bra att läsa spelet, hon bytte plats på kanten vid ett tillfälle med Emma S som då gjorde mål.... Bra tänkt. lollo fick stå de sista 10 minuterna och hon har verkligen blivit stabilare och duktig på kantskottsmottagningarna.   

Nu laddar jag för Robinsson och skall äta lite thai-mat.   See ya

Trevligt med lite samkväm

Japp, idag kände jag mig som Jerker säkert känner sig varje dag...supersäker. Ja, på viner alltså. Av fyra sorter lyckades jag pricka in två på vinprovningen, alltså 50% chans att pricka in rätt sorter ...ja, då finns det verkligen ett par tusen sorters vin i världen att välja på. Har man bara tur då eller har man lyckats dricka väldigt många sorters vin då? Hur blir det rent statistiskt?

Alla var nöjda, Anna-lisa som valde att komma ångrade sig verkligen inte - bra ATTdu kom. Vi måste ha ett favvovin till i sommar.;) . ÅSa och Eva alltid nöjda och glada... Johan som vill prova nytt och vågar . Irene och Karin fick prova ekologiskt och både Irene och jag gillade samma sorts  vin.

Mont Garbi, fick jag i födelsedagspresent av Erica och Jerker och den var kanon, köp den gärna. En Rhipasso av lite lägre kvalitet än amarone men  lite bättre för plånboken dock!

/  

Längtar till Robinsson

Idag är det dags för en spansk vinprovning och som tilltugg blir det tapas. Tänk att leva i sus och dus, känner mig visserligen lite trött  av all rättning men tycker ändå att det är viktigt med lite gemenskap för att få vardagen att bli lite roligare....då passar det in med lite vin. Vi är ett gäng kollegor som träffas

Till helgen är det dags för Robinsson och jag blev inte uttagen till denna tävling, det gick inte alls. Man kan kanske förstå detta när jag beskrivit mig själv som en kvinna i mina bästa år, en kvinna som aldrig har campat, utom i ett försök, n'är tältet började brinna av spritköket. Det var ett Dantes inferno att uppleva, grejer överallt... sovsäckar, kläder etc. Brorsan och jag drog tältet ner till sjön. Vi var små, rädda och chockade. Det blev hotell.
Ingen bra camping!

Nåväl, man fattar varför man inte får vara med.  Istället skall jag vänta och längta till premiären.  Satsa på att äta ris och palmhjärta. 


Äpple, hur skall man rimma på det?

Jag vill ha frukt på utflykten
men ej banan - det kladdar i min väska 
om igen
för klämd banan, den kladdar.
Men nu går detta mycket lätt 'n sen,
jag har med mig en servett.... 

....
Nästa gång skall jag också prova att rimma. Tackar ericasvardag.blogg.se för riminspirationen. Jag tränar på ....

Vin på gång....

.

Chateau Grand Cru är bokad och klar! Bussresan till Örebro avgår 08.50 från busstationen och hemfärd 16.00   M kt trevligt och ngt bubblande;) att se fram emot. Här skall provas Mum och Chablis och givetvis ett och annat Amaroner och givetvis Ripasso och Pinot Noir-viner. Temat är Tapas och till det passar sherry. ;)

Till helgen vll Blombella tipsa om Pinot Noir- viner med fantastisk vmat till. Pinot har gjort mig nyfiken och jag har satsat på det en period för att kunna lära mig att urskilja en, men jag har gått bet. Alla smakar olika, det beror på som för de flesta sorter , var de odlas, och vilken mark. Druvan blir lite sötare om den odlas där det finns mycket sol och då skiftar den i kvalité. Jag gillar bäst de Italienska eller amerikanska. Jag har testat en nyhet på systembolaget som var Bulgariskt och den var helt enkel usal. Jag köper ingen sådan pava mer.

Moody hävdar att Pinot från början var starten till vårt Rose´vin, som mår bäst av att serveras kylt, liksom pinot Noir. Ett bersåvin....De kan vara dyra eftersom druvan är svårodlad, men prova en billig vetttja.....

Jag gillar allra mest mat som "man lyfter på locket så är den klar" men den här är super och passar enormt bra till kycklingfile´eller till kalv eller fläskhare.

Ta och gör ett aromsmör med rödlök och sardeller och persilja. Gör rostad potatis i ugnen, gärna med rotfrukter i.
Servera köttet som torn och lägg en smarrig klick av sardellsmöret emellan. Servera med en genrös sallad till.
Prova ett Pinot Noir vin till

The challenge

Alla svar skall börja på mitt namns första bokstav...typ G då...
1. Vad heter du? Gabrielle
2. Ett ord på fyra bokstäver: gris
3. Flicknamn: Gill
4. Pojknamn: Gunnar
5. Yrke: Grävmaskinist
6. Färg: gräsgrön
7. Klädesplagg: ...på Gubbyxor
8. Mat: Grisfötter
9. Sak i badrummet: gul badanka
 10. Plats/stad: Grisslehamn
11. En orsak att vara sen: Geten var lös inne i bilen
12. Något man skriker:Guuuuud vad du är rar........................
14. Något man dricker: Guldkant med krissad is    50/50 punch och konjak
15. Band:
16. Djur: Elefant
17. Gatunamn: Gruvängsgatan
18. Bil: ...på Ghundai
19. Sång: Greaselightening
20 Känd person;  Gandhi
Fixade det....durå, gatan kände jag igen, ta den du Miss E!!!"!!!!!

Vårvisan skall upprepas

Jag har pratat med en kvinna, en klok vacker kvinna i sina bästa år. En kvinna som är gift med en framgångsrik man, de har flera ambitiösa vuxna söner. De har pengar på banken och behöver inte spara om ngn kommer i nöd framöver.v Kvinnan sade att hon kommit till ro äntligen Kvinnan sade att hon idag accepterat sitt uteende och sina brister och att hennes önskan var att få äta middag med sina söner vid flera tillfällen , vilket bara skedde gemensamt vid två tillfällen om året.

Jag tänkte tillbaka på ett möte med mina vänner där vi pratade om våra tillkortakommanden och om att duga i vardagen.  Vi hade alla ngn form av negativ tiltro till oss själva. Har alla detta?

Hur gör vi om vi inte är mogna att ta till oss detta att vi alla duger och att vi alla kan? Jag var hÄpen över denna vackra, kvinna. Hur hade hon kunnat få en acceptans så sent i livet om sitt yttre och sina brister. För mig är det en gåta, jag pratade med en för mig felfri person. Hon hade mognat, tyvärr lite för sent. Hon är akademiker, yrke och intelligens spelar tydligen ingen roll när vi själva listar våra tillkortakommanden. Men, eller But...... Som Tony Irving säger,   Alla gör vi det ngn gång, mognar, tidigare eller senare i livet och jag tror på det .
Ett starkt inre klarar yttre skavanker .

Dagens affirmation; Ett starkt inre klarar yttre skavanker

Fel kan uppstå när allt inte fungerar smärtfritt

Japp, hela gårdagens blogginlägg borta när man publicerar.... Jag återkommer med mitt vintips och mitt matrecept vid annat tillfälle. Äntligen har arbetsveckan dragit igång, det är rödmyrans förutsättningar. Arbete hjälper inte bara mig och mina elever utan även de andra i samhället som är utan arbete. Det kallas att dra sitt strå till stacken, i biståndsarbete gäller många bäckar små.

Det som sker denna vecka är lite rättning av skrivuppgifter och nationella provet i engelska, det är en dryg uppgift för många och många som gruvar sig. Det kommer att gå bra;9
Till helgen väntas barnkalas hos brorsan. Vidare måste Chateu Grand cru bokas och beställas och till alla vingillare så vill jag snabbt få in pengar till detta 880.-/par.
Då inkluderas vinbiljetter och inträde och bussresa.

Ha det bra/

Utkast: Många som ...



Många som känner mig vet att jag just nu är inne på dricka Pinot Noir viner.... Moody serverade fyra olika sorters Pinot Noir viner vid sista provningen. Alla dessa Pinot viner är just olika och det kan vara asvårt att

The survey of the day ; Blombella gives her opinion on this ...

Gillar: Det som sätter  guldkANT PÅ LIVET, oväntade spännande saker...  
Gillar inte:  oärliga, lata människor som känns som sega tuggummin.
Blir glad av:  familjen,sommar, Askön och vänner och god mat 
Modekjedja: Är inte så engagerad, Gina lr H&M
Modetidning: Laura 40plus annars Mitt hem och min trädgård eller Allt om mat, trist jag vet...
Läser annars: Måbraböcker, deckare och Kerstin Ekman
Lyssnar på: allt som mina öron tål fast är inne på en gladhoppig Håkan Hellström...man vill aldirg sitta still
Dricker: Vin, vatten  eller mer 
Äter: Det jag mår bra av. Favorit är Sushi eller schabo- schabo (tunnskivad Entrecote) 
Färg: Jag tycker mest om svart men börjar träna mig på flera färger. 
Doft: Christina aguilera
Smink: Min foundation Clarins, Lancome ögoncreme , annars tämligen naturell look
Skor: mina korta svarta spetsiga stövlar med låg klack men skall satsa på pumps med klack i år,,, betala för lite längd....
Vad klär du dig helst i: Sjalar, långärmade enfärgade plagg till vardags men det beror faktiskt på humör, vill klä mig lite galet åttiotal men litar inte på min stil... iblad skriker familjen. Favoritblus prickig, 40 år;)
Vad klär du dig aldrig i: läder eller skinn är inte min grej tror jag
Sparare eller slösare: slösare helt klart, men om det är brist på pengar avstår jag och jag hatar att vara utan pengar, det är bättre att dela med sig till familjen om de behöver dem bättre...
Morgon - eller nattmänniska: Oftast morgonmänniska, börjar fnittra framemot tiotiden på kvällen , får ont i kroppen framemot ettiden på natten  vilket gör det hela besvärligare. Medvetslös vid tretiden och jag skulle aldrig klara av att arbeta ett nattskift. 


Blombella utmanar Ericasvardag.blogg.se och Lisa och Linn S.

Kvinnor som hatar tvätt...

Jag tycker att det är mycket krusidull för att tvätta kläder, det är massor med fel med detta. Högarna är alltid för höga och man kan knappt se över dem p g a min korta längd... jag har tagit ner en Cd-spelare i källare3n och poppar för fullt, bra musik. jag gör det för att bli mer positiv till just tvätt och högar. Det enda som händer är att jag blir glad av musiken, men för det gillar jag inte att tvätta..... kvinnor som hatar tvätt, lika passande som Stieg Larssons boktitel känner jag och jag tror att detta är ngt som fler kvinnor gärna undviker.  Men idag laddar jag igen för lite tvätt. jag attackerar problemet direkt.

Jag har haft bra lektioner idag men tycker att min vikarietimme var usel, vi hade helklass på en halvklasstimme och det var enormt pratigt .....rent uuuuusssseeellllt.  Men som en nära kollega säger;      gör om, gör bättre.  alltså måste jag Förändra attityden, skapa positiva förväntningar, arbeta på ledarskapet och tydligheten för eleverna    ....hur skall jag problemlösa för den här gruppen, åtgärda grupproblematiken. Det är detta livet går ut på ... att vända på problemen och se på saker från olika håll. 

Chiao;)
 

SET-förberedelse

Tjolihopp!
Dagarna rullar på och i morgon är det onsdag, liksom 40 knyck i växel hela tiden, visserligen lagom för att hoppa i farten. I morgon har vi utbildning och det är dAx att vara på Domarhagsskolan. Lokalerna, jag hoppas att de blir bra, fikat blir säkert bra och vi på skolan har hunnit nästan klart med vår powerpointpresentation. Vi äter lunch på skolan och skall kursa hela dagen. Kajsa messade och sade att vi kanske behövde en kanon så hon och jag har lite bestyr kvar att ordna innan vi faktiskr blir klara med att fixa morgondagen.

På fredag hoppas jag ha möjlighet att gå på bio, Män som hatar kvinnor--- om det finns biljetter kvar. Nu skall jag kickstarta min puls och ut på träningspass. Chiao, 
Tack Eva för salladen och denna dryck. Som vi i A-laget säger.... Supergott, Tapas

Äntligen måndag

Nu är man tillbaka till jobbet, jag var trött som en koala när jag segade mig upp ur sängen. Det skall bli skönt med rutiner och jobba sig fram mot varmare tider. Jag älskar värme och blir lite upptinad fram mot vårkanten. Mitt knä är helt bra igen, tvätthögen är enorm, men det är storhandlat och det är tämligen rent hemma. Mycket nöjd över att pantburkarna är i automaten och tidningarna i återvinningscontainern. Det är mycket bestyr med livet och det är sådant man gärna skjuter upp.

Nu denna vecka skall jag träna, skjutsa till träningar och laga mat på min fritid, det är mina rutiner helt enkelt. Som grädde på moset skall jag ringa en väninna och höra om vi skall fika....det var så längesedan... Om jag orkar skall jag tvätta lite och få hjälp med tvätten...

Ungdomarna här på skolan är i glatt mod, de bara tjatar och tjatar med varandra., Kul ;)

Söndag och Vasaloppet

Var på en fantastisk trevlig afton på Skillinggränd igår hos familjen Blomqvist, vi lagade mat gemensamt och titade på schlagerfestivalen. Det5 är trevligt att umgås vuxna och ungdomar och att alla tar sig tid till det . Jag var chaufför och kände mig därför pigg i morse när klockan ringde på alarm kvart i åtta. Jag har som gammal tradition liksom många andra att titta på Vasaloppet. Det var ganska kallt vid starten och många stod och frös men ganska tidigt gick Martin Johansson ut i ledning, han bröt sedan efter ngra mil vilket var trist men det gick ändå bra för Avestaåkarna. JimmY Jonsson från Avesta slutade som trettonde man och vinnare av hela vasaloppet blev Daniel Thynell för tredje gången.

Nu väntar femmilen och en slapp dag, i morgon är det dags igen. Att börja jobba :)

RSS 2.0