Vad hände egentligen?

Man är social och sitter på golvet med en kopp kaffe och pratar med Peter som lugnt och metodiskt lägger in räkningar för betalning, dagen har varit bra med en lång motionsrunda på 75 minuter. Jag är social och glad över de lediga dagar som varit, man får egentid och pratar på som vanligt. Det bara bubblar.
 
Jag böjer mig framåt för att ta tag i stolen och knäet går ur led. En outrhärdlig smärta, kallsvett, skrik, ta mig samman. Peter ringer in Eva som skall ringa ambulans.... va:( ambulansen har annat att göra. Att åka i bil är otänkbart efetrsom det ena benet smärtar och väger bly. Jag fryser nu och väntar bara på att det skall göra mer ont. Då skall jag försöka att rätta till det. Två år sedan sist. Axeln r led i somras. Eva säger att jag har kroppsfel och måste undersökas. What!  Väntar en kvart till, Eva försöker lyfta benet och drar lite och det åker tillbaka. Det är som att ha vaknat upp från en drunkning där all luft sakta tagit slut... lite chockad är jag.
Skyndar mig linkandes ut i bilen med Peter för att handla mat... tomt i kylskåpet, tar två tabletter i all hast. Inne på affären kastar jag mig på Peter och ber att vi skall åka hem.... Ont.

Senare åker jag iväg till Kopparhallen för att titta på Elitseriematchen mot Skuru. Det är en dålig match, inget händer, trots detta får Louise gå in de tio sista minuterna och hon gör det  bra. Det var kul att se, Stina ringer och vill hem från festen halv 11, Peter kommer hem från sin fest klockan 11. Dagen Slut
Pppppppppppuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhh. 

I morgon skall jag gå ut med Eva, fredsliljan

Monarkins våryra

Så har man dragits med i monarkins våryra... man tittar på tv och följer med i nyheten att de skall gifta sig Victoria och Daniel. Man blir lite fundersam när mamma Silvia sitter med en lapp i knäet för att hålla tal till Herr Daniel, det får inte bli fel. Nej en felsägning kan kosta sig dyrt.  Jag hade förväntat mig detta familjetal mer personligt och för en gångs skull lite mer personligt och folkligt. Daniel från Ockelbo. Ja, medryckt av denna yra åkte vi igenom Ockelbo igår där samma gubbar stod på torget, samma gubbar som intervjuades och jag gissar att samtalsämnet var lika som under gårdagen. Jag tycker det är härligt och att han lärt sig att stå ut pga kärleken, han har nog karaktär i sin personlighet och måhända lite temperamentsfull, vilket verkligen behövs i kungahuset.

Min famor var överförtjust över detta kommande bröllop och det tyckte farsgubben med som verkligen är en royalist ut i fingerspetarna. Han kan alla kungahus i Europa, släktskap, vilka som är gifta med vilka. Han läser skvallertidningar och är lycklig över dessa figurer på ngt sätt precis som i sagan. Jag är inte imponerad, fast de promotar Sverige i och för sig. Vicotria verkar ta sin uppgift på allvar och vill vara en förebild för oss svenskar. Lycka till! Man skall leva med den man älskar. 

Skidåkning

Stina, jag och Peter gjorde en skidåkning till Rembo från oss. Det var skitkul och det var skratt i nerförsbackarna och vi tävlade med sammanbitna käkan uppför för det finns flera backar längs vägen. Tänk att jag är på väg att lära mig detta, otroligt svåra. Jag passar bäst i slalombackar ungefär och har haft som mål att greja skidåkning. Jag har lite gratis i armarna som orkar stakning, annars tycker jag att det är svårt med tekniken och det är det jag kämpar med.  

Stina har bjudit hela släkten på semlor och har ägnat förmiddagen till att baka detta.Hon har bjudit mormor och morfar, och familjen Elmertoft. Nu väntar kycklingsallad och Bygglov och skall lägga mig i tid då jag åker med fadern till Bollnäs. Ha det bra....

Tisdag

Jag tycker att det gick över förväntan med att kasta i färg i håret. Jag är nöjd... jag har en inställning som gör att det inte kan bli mycket värre med frisyren och då blir man nöjdare vad som än sker.  Stina har idag fullt med prickar över kroppen som kliar och det är en reaktion på de tre starka penecillinsorter som hon just har ätit upp i kur, jag gör mitt bästa med att smitta positivism till henne. Det kan vara lite kämpigt med eksem att se att det blir bättre.... :) Men ngra fördelar är att Hon blir av med magsåret. Hon blir gladare och friskare och orkar mer. Hon kan få andra att smörja på eksemet och mamma kan köpa semlor idag när det är semlans dag. Hon kan leka vidare i facebooks cyberworld.....Hon kan snart åka moped till skolan.

Nu väntar en lång dos av motion, ha det


Det är skönt på alla vis att sporta på is....

Ja.... nu har jag varit i Stm. Helt fantastiskt skönt. Shopping, god mat och fantastiska restauranger. Det finns mycket att göra och mycket att se på. Dessutom kunde jag hitta klappar, vilket jag alltid har problem med annars. Tack Hjärtan på tråd.... jag tror att du kommer till interfloras himmelrike.

Det kändes skönt... springa 4 km i lugnt gemak utan att få halsen full i kalluft. Jag klarade det och skall nu komma igång med löpningen eftersom det ger en kick. Blomman har åkt på möte på Enso...så kan det vara...jag är ledig hurra!!!!!!


Måndag med snö.

DEt var handboll för hela dagen igår... Stina spelade i Louise lag och gjorde ganska bra ifrån sig tycker jag, hon gjorde två mål från kanten med assist från Jojjo. Dessutom blev det förlust för Elitserielaget... de började rätt ivrigt och det var högt tempo men de tappade bollarna och de andra drog ifrån.  Hur det kan bli så vet jag inte men jag tycker att det var en bra match. Troligtvis beror det på att Tina Bakken var skadad från friluftsdagen, problem med knäna... hon blev utmanad på skridskor då och tog den men, skadade sig.

-idag väntar långpass på skidor och shopping på stan med en avslutande klippning. Ha det bra

BWO var absolut bäst

Igår var det dags för en schlagerdelfinal i Leksands stroa hall, Ejendahls Arena. Röstsystemet var lika krångligt som vanligt och innan jag fattade att BWO var kvar till andra chansen var jag hysterisk. De och EMD och Velvet gillade jag mest. Jag gillar inte egentligen...ballader, de blir bara bra när man sitter själv i bilen och har radion på hög volym :)

Igår var en härlig släpdag. Jag hade spelat på tjejtrav med Eva som låg sjuk hemma, hon lovade ändå att fira med att slå klackarna i taket om vi vann, men vi förlorade redan i de två första loppen. Vi ger inte upp Eva och jag....vi kommer att vinna stort innan sommaren så vi måste ge travet lite turlig chans och tid och satsa de gånger det ser bra ut med pållarna..... Vad skall vi göra med pengarna då...Eva ville hyra en målare, men när vi väl vinner har hon redan målat om!!!!

Igår var jag ute på en långpromenad med Petra, det var skönt väder ute och kallt, Trixie sprang överallt medan vi gick och gick. Jag är glad över att Petra och Joanna blir kvar på orten ett tag till, det underlättar när man vill ha ngn att prata med, att inte behöva planera att umgås.

Stina och jag var hem till mamma för att beställa lite kläder på Ellos, det är svårt att hitta kläder till mor eftersom de skall vara praktiska och passa henne i modell.Det får inte vara så mycket tyg heller, man kan nästan köpa kläder för en 12-åring till henne. Byxorna måste ha resår i midjan och inte åka ner, tröjorna måste vara tåliga från fläckar etc. Vi hittade inget men vi får åka ner på stan på måndag för att handla, hon har inget att ha. Allt är feltvättat eller fläckigt eller välanvänt. Men detta kommer att gå att ordna när Stina och jag väl tar oss an uppgiften.

En sak som jag är nöjd över och som jag gjorde bra var min Thaimat. Hon är helt fantastisk min kompis på Thaiaffären, jag brukar handla där ibland och vi småpratar  och hon ger ut sina recept. Hon vill att jag skall vara med på en Thaimatlagningskurs. Igår gjorde jag följande delikata mat. Citronwokade nudlar med vitkål och lök.
Thairäkor med paprika, minmajs och cashewnötter i ostronsås.
Basilikacurry med kycklingfilé och bambuskott.      MKT gottt

Idag söndag är det handboll, två tre matcher och en Elitseriematch som Louise skall delta eller sitta på bänken på, Avesta spelar mot Kroppskultur som ligger strax före Avesta i tabellen. De har 11 poäng och Avesta har ...........2. 
 

Vinter, sol och motion på en arbetsdag :)

Idag är det lördag, sportlov... Men det första jag tänkte på i morse var på friluftsdagen som var igår. Jag var med på längskidåkningen i Åsbo. Där samlades ett hundratal, kanske tvåhundratal elever både från vår skola och Åvestadal. Vår skola höll till vid det konstgjorda spåret och Lasse hade packat skidor att låna ut till hela Avesta kommun tror jag., det var perfekt...bra grejer som får ungar att vilja prova skidåkning. Inte många har råd, eller kanske rättare sagt, prioriterar vintersportutrustning, men vilket ös det var. Jag blev utmanad till skidåkning hela tiden och rättare sagt...idag har jag träningsvärk i axlar och ben.  

Solen sken, ungarna var glada. Vi hade bara 30 elever från Domarhagsskolan som åkte och det var elever som tog sig an skidåkning med hela livet och med ett glädjeuttryck som jag inte sett hos många .  Många från Å-dal fick låna skidor och prova. De var frestade när vi stod där som proffs med utrustning och vallaexperter och lärare som åkte med i spåret.

En 7A -eloge vill jag ge till Tobbe och Timothy i klassen som inte är särskilt roade av motion.... Under gårdagen fanns det ingen tvekan om att ni verkligen kan åka skidor, jag fick goda råd och tips längs banan och detta måste ni göra fler gånger på idrottslektionen. Tobbe, 7 varv med oss, outtröttlig...    jag är imponerad. Linnea och Felicia, ni är verkligen duktiga och åkte varv på varv under fnitter. Markus, Andreas och Daniel...att åka med er skrämde mig.... mördarbacken till höger är brant och är dessutom följd av en nittiograders vänsterkurva. Tänk att Daniel fixade näsblod med staven i ansiktet, skidåkningen framför allt.  

I dare to take this test....

Jag har blivit utmanad av Ericasvardag.blogg.se och Katinka att tala om fem maträtter som de verkligen avskyr och varför.

1. Jag hatar pitepalt med fläsk, och då menar jag inte i rund form, jag ´menar blodpalt med vitsås och fläsk. Den gången man fick det som maträtt som barn, blev jag äcklad, tjörjd, förstörd...det kändes som timmar att pina mig igenom detta.

2. Grönskakssoppa med klimp, en degklump kokt i buljong, äcklig, äckligare och äckligast..... Vemmm lagar sådant i dag? Nu har man torrostade brödkrustader, vilket är okej!

3. Helstekt lever, Det var oerhört populärt när jag arbetade på centrumrestaurangen, när vår lokala köttleverantör levererade till restaurangen, färsk. Det var bara män som åt, det var kö, de ville ha mer. Männen raggade på oss tjejer som jobbade och jag fattade inte varför. I dagsläget vet jag att det berodde på levern :)   Jag tycker konsistensen är hård, seg och tanken på inneållet gör mig förvirrad....reningsorgan...

4. Engelska färska räkor. Totalt okryddade, bleka, pryda och i många konstiga färger. Väldigt Brittiska. Själv tänkte jag bara på magsjuka. skyndade mig att beställa en whiskey för att ta kål på alla bakterier.

5. Ärtsoppa - konstig konsistens, bubblar i magen. Det känns konstigt att jag inte är överförtjust, min man älskar det och har ätit det en gång per vecka under hela sin uppväxt. det är ngt jag aldrig tillagat....


TRE SAKER som jag är bra på :::::::)

1. Jag är bra på att tand hand om mig själv och min familj. Jag vet att de har det bra och att de uppskattar det jag gör. Jag prioriterar detta mer än allt annat, tiden är så kort fram till att ungarna flyttar hemifrån

2. Jag är bra på socialakontakter  och älskar verkligen detta. Jag tror att de i min omgivining märker detta.

3. Jag är bra på att ställa upp för andra människor och behöver tänka på att inte bortprioritera mig själv....

Massage

I sista numret av I Form kunde jag läsa hur bra det var att göra ansiktsmassage var je kväll . För att driva ut vätskeansamlingar i huden som lätt bildas där.

Typiskt att vätskan sätter sig där, man vill behålla den i kroppen.... men inte i kinderna... påsar... Så nu varje kväll försöker jag med ansiktsmassage. Jag masserar och fuktar för att göra mig lite snyggare och framåt 43 kan man kanske få se ett resultat värdigt att utvärdera, en fräsch hy.

Jag har läst  att Cleopatra sov med guldmask varje natt för att se yngre ut, vilket jag kan bekräfta nu av att ha sett henne. Cleoptra, liten med sot kring ögon och guld i panna och på haka. Drottning och säkert 14 år...

Man kommer själv knappt närmare ett SPA  vart femte år än en ansiktsmask från H&M, eller äggvita i ansiktet som budgetvariant.  Jag provade den i helgen och ansiktet blir stelt ungefär som på en mumie... man kan inte röra en ansiktsmuskel. Det är bara att fortsätta med massage och fuktkräm och jag inbillar mig att det är bra för mig, ja, jag e ingen expert.  Jag skall boka in en behandling hos Desiree´s, och  alla som känner mig vet att jag kommer att välja en lyxigare variant med choklad och varma stenar. Dessutom Slipper mina döttrar göra sig roliga på mina chokladbekostning. Det får bli peelingar, rengöring, vaxmasker, baddande varma handdukar, massage, stenar och avslappning.

Det är känslan som gör en person. Du är vad du gör-. du

Måndag är rätt dag

Japppp, så var denna arbetsdag avklarad. Måndagar är dagar då allting går som på räls, bara rätt fram och med ganska hög fart. Skönt att bar4a gör det i ett sträck, att jobba på ....
Det var kalas här hemma igår, jag är 41 år nu fast jag i visa avseenden känner mig som åtminstone som... 34.  Det är inte en chock, men man ser äldre ut.... Jag fick kostaskålar och  två härliga böcker att förströ mig med på lovet och en flaska Ripasso, ibland kan det vara svårt att hålla reda vilket man föredrar.  Bok eller vin.....

Idag har jag fått ytterligare presenter av Eva och Madeleine och om henne kan sägas att jag tror att ingen outbildad konditor gör så fantastiska cupcakes som hon bakar. Troligtvis skulle man kunna jämföra henne med Leila, på TV4Cupcakes som glänser, gnistrar och är toppiga,  verkligen ögongodis i mångfacetterade färger. Tack,tack, tack, tack, tack, tack,tack, tack,tack.   Nästa år när du är i USA blir de säkert ännu mer personilga för där verkar de ha cupcakes som nationalbulle...

Själv håller jag igen med bullar och godsaker. Det kan lätt bli för mycket av det goda och det passar inte in i min hälsoprofil 2009. Jag försöker äta mycket av fisk och grönt, olja, nötter och sunda kryddor och en och annan kylling. Nu tar jag D-vitamin i väntan på solen men sedan skall jag sola utomhus. En kvart om dagen gör susen för kropp och skin :)

Nej, nu skall jag spela best of Annas 2009 och käka sparris.   

15 februari....



Favoritlåten under 2008 var 1973, med James Blunt, kanske borde den ha hetat 1968, det året jag är född.
Jag är en riktig musikälskare. Ngra skulle kalla mig för gladpoppare. Gillar crazy fartighet.
Idag listar jag mina gladpoppare...

Håkan Hellström, man blir glad och kastar sig runt i kroppsryck, trumpettjut.
James Blunt för sin sävlighet och djup i texterna
Per Gessle, ngra skulle säga  att det är trist... men jag är nostalgikeroch säger bara Cole Porter Sång
Coldplay  viva  La vida 
Gwen Stefani Cool
Kent'

på sjunde plats en salig blandning
Måns Semmelröv, Alcazar, Carlsson, Danny, Sonja, Clamp, Nielsen, Uggla, Maggio

Återkommer

Alla hjärtans dag :)



Alla hjärtans dag!!

idag vill jag krama alla som jag känner ..... Dessutom har jag bröllopsdag i dag och Eva fyller år, hon som absolut inte lider av åldersnoja. Nej, hon tycker att rynkorna blir mindre djupa när hon blir ädre eftersom fuktkrämen gör stor nyttA    :). ................................Säkerligen blandar lärarna på no-institutionen ihop lite medel för att förhindra ålderdomen. Vi språklärare pratar bara om ålder, utseendebeskrivningar- inre och yttre egenskapr. Framåtblickar i böckerna, bakåtblickar . 

Vad gör en människa vackrare, det som gör att man inte ser till det yttre???  För mig känns det som om människor med karaktär har levt ett lite mer utsvävat, intressant  liv, med lite sömn, hårt arbete, mycket socialt engagemang... Utseendet är bara en bonus. Det är insidan som räknas.

Till alla jag bryr mig om:

Lev och ta risker, det är vad livet handlar om,       jag tänker På affärsmannen  Mats i Carnegie.... Gör rätt för dig själv och var inte en belastning för andra... Ingen har levt vårt liv före oss och det finns in!ga riktlinjer för hur och vad som är rätt.
Acceptera bara det bästa, ingenting är färdigt från början, det är vad vi gör av det som möter oss på vår väg. Vad vi väljer att se och att minnas och vad vi väljer att spara
Kärleken kan gudskelov inte mätas, men när vi har upplevt den, kan den inte tas ifrån oss. Den finns där i våra hjärtan.

Man kan påverka sin lycka, passa på du med...




här kan man se vad som verkligen betyder ngt i livet. sommardag, bad, Askön och underbara kids :)
Jag hade en fatastisk kväll igår där vi levererade sannigar om lyckan, att vi kan påverka 40% av vårt liv, 50% är medfött beteende och 10% beror på yttre omständigheter.
Erica utmanade mig om 7 sanningar, vilket jag egentligen hatar...men accepterar..

1. Jag är oerhört stark person men blödig när det gäller min familj, främst mina barn....annars med min mamma, hur kan man underlätta och förbättra och varför sker det inte?

2. Jag är en snäll person och tar hand om alla som jag tycker om efter bästa förmåga. om alla tänkte som jag skulle det vara en perfekt värld. jag retar mig på dumma människor och många gånger blir jag häpen.

3. Jag ägnar alldeles för lite tid åt mig själv, och hatar att passa tider.

4. Jag är mörkrädd och det är jobbigt eftersom jag dessutom hör dåligt eller har ljud i öronen ständigt. Peter brukar alltid gå och titta åt mig, vilket han hatar... När barnen var små och Peter jobbade natt sov jag i ungarnas rum och vi hade då myskväll för att inte visa dem att jag var rädd. Jag tackar Maggan för min fobi-träning.

5. Jag älskar att umgås och älskar att gå på fester, men det sker för sällan. mitt favoritvin är Zinfandel eller syrah. på sommaren dricker jag rosé eller xantédrinkar.

6. Jag har aldrig gjort ngt elakt medvetet och jag har fått böta för fortkörning. Jag är inte särskilt bra förare och undviker detta.

7. Ett av de bästa ögonblick i mitt liv var när jag, tidigt flyttade till egen lägenhet och fick känna mig fri. I den lägenheten träffade jag kompisar, hade fester, lagade mat, drack vin och tittade på tv och lyssnade på musik. mitt i natten kunde jag nattvandra med kompisar. Vara fri.  
 

Blombella är i skrivande stund stel

Tänk att det är så drygt med längdskidor i fjällen, backarna är brantare än i slalombacken och där märker man åtminstone ut de svåra partierna med färgskyltar, blå för lätt backe, svart är en avancerad backe... Man känner till detta och det är en allmän praxis  ingenstans såg jag hur svår och kuperad backen var förutom på ett ställ.e där man varnade för brant backe och stup. Jag var stel av skräck.  Kärlekstur....pyttsan, men jag blev varm och het :)

Efter att ha varit i fjällvärlden och insupit den friska luften så är man tillbaka på normalt läge igen. Alla springer runt, stressandes. Någon bokar in möte, där alla skall delta och någn missar information. Jag dubbelkollar, Ja, det är verkligheten när man inte kan sätta in den  i ett slowmotionläge för att fundera och få till det. I affärsvärlden kallar man det för snabba puckar, eller kasse in...Ja, vad tusan kör så det ryker........

Fast om man funderar för mycket blir det ingenting gjort, bara ett evigt diskuterande. Nej, jag föredrar nog snabba puckar och som en kollega säger, ¨gör om, gör rätt¨.  Dewt är nog bäst.

Idag skickar jag en tanke till en av mina bästa vänner med flickvän.

Nu skall jag arbeta på en powerpoint, jag tror den blir bra.

/ blombella

Torsdag

Skönt med torsdag, kiddos skriver nationella prov idag mn det känns övertygat om att de kommer alla att få bra resultat....Stina packade ner kexchoklad och dryck för att få energi och ork att skriva i 160 minuter. Idga åker Peter och jag till Vemdalen för lite sportaktiviteter, de är skönt att softa hemma i myskläder efter att ha motionerat och förfrusit tårna...kanhända att man blir upptinad av bastubad eller lite gott vin. Blossas årgångsslögg kommer att smaka gott och man blir lite modigare på brädan.

Jag skickar en tanke norröver idag :-)
1. Peter
2.Roligt Sällskap
3. Varma kläder
4. Slalomskidor
5. Restaurang o god mat och dryck
6. Motion
7. Vila
8 Familjespel
9.Tv-soffan
10. Lite packning

Utmaning som tål att titta på...




Ja,,, hur kan det vara så härligt tre hunkar och tre hunkisar. Mappen heter Turkiet, kort från två familjers foton. Vi har delat med varandra.  Turkiet -08 Pegasos World, Blomqvist och Söderlund.

En underbar semester, lite för hett, lite för mycket mat, lite för mycket dryck, lite för lite shopping, lite för dyrt... Kul att semestra med dem, vi trivs med samma saker. Tonåringarna roar sig själva  


UTMANING från tusensanningar.blogg.se

"- Gå in i mappen mina bilder.

- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.

- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.

- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade."

Jag utmanar Linn, Emma, Lisa, Stina.


 


Varför bönor?

Jag är en blomälskare, jag tycker det är härligt. Fast jag tänker vänta tills nästa vecka med några större inköp eftersom jag skall till Vemdalen med Silvertallen. Jag skull vilja investera i lite snödroppslökar, pärlyacinter och krokus. De gör sig så fint på bordet och står sig länge om man ställer dem kallt.

Att titta på blommorna och dess utvecklíng är fascinerande, jag har ibland fotat blommorna för att se hur de utvecklas, och varit förstummad över deras mänsklighet. Vad är det som gör att blommorna kan stänga sig på kvällstid? Varför kan mina ärtbönor gömma sin blomma på kvällen, när den väl är utslagen, för att sedan öppna sig igen ....eller ett blad som snor i hop sig för att sedan lite mindre tjurigt visa sig ? en kättätande?       De verkar rörliga

Idag har jag träffat stockholmaren, det visade sig att hon var i fantastisk form. Det blir väl så om man bor med ett ASSHOLE  ( fatta skämtet...) Jag skall umgås lite med henne på tisdagkväll och kanske kan jag få bli inspirerad, jag blev glad när jag träffade henne och Måns the incredible hulk de vet hur man skall fördriva det onda- med träning. Det skall jag göra torsdag, fredag, lördag och söndag. Då stiger mitt seratonin

/chiili beans 

RSS 2.0