Torsdag och squashen skall planteras

Ja.... nu har jag varit i Stm. Helt fantastiskt skönt. Shopping, god mat och fantastiska restauranger. Det finns mycket att göra och mycket att se på. Dessutom kunde jag hitta klappar, vilket jag alltid har problem med annars. Tack Hjärtan på tråd.... jag tror att du kommer till interfloras himmelrike.

Denna vecka har accelerat i 150 knyck.. tempot är högt, arbetet sliter. rättningar, mer rättningar... möten, samtal och planeringar. Tankar  som finns angående klassarbetet. Aktiviteter inför klf dagen, information om andra dagar, fylla u blanketter............................ Snart skall det dessutom stylas för fullt hemma med balklännigar och hår och biltransport. 

Jag har andan och plusen uppe och biter ihop.  idag skall jag ner på stan och träffa en kompis, kul att hinna med lite fika och snack för en gångs skull. Ute faller regnet men jag har hört att det blir strålande väder till helgen och man känner sig glad för det. Hemma blommar mina plantor för fullt och squashen skall snart ner i en komposthög, lite kul. dessutom fick jag en stor röd, fin hängpetunia av Peter. 'Thanks!

/ Bella 

datakrasch... jo, visst

Härliga tider är det ute och nästan alla runt om jublar av lycka för att sommaren har kommit. Nästan.
På Askön har Blomman byggt klart trädäcket runt altanen och jag kan konstatera att det blev dyrt men fantastiskt snyggt och enhetligt. Åxå har jag planterat röda pelargoner i mina svarta krukor och ställt ut både på framsidan och baksidan i stugan så jag glädjs åt detta, man får lite extra plats att ställa lite odlingar på med nya däcket.

Idag skall jag ut på en 5.5km tur och funderar på att ta ett svalkande dopp efteråt, sedan blir det nog vila fram till karnevalsloppet... på Söndag åker Louise till Tyskland och även kussebarnet Sofia och jag hoppas att de får en kul tid där i famlij, Frau Menkens har ordnat detta fantastiskt bra med utflykter och stipendier till gruppen och i år skall de ha 10- årsjubileum. Sebbe han åker åxå till Tyskland i lite mer roande  former och skall på handbollsturnering med laget. Kul för dem alla och de har sparat och jobbat till detta under lång tid.

Jag vet inte riktigt vad Blomman och jag skall göra i sommar men jag vill åxå till Tyskland en sväng och semestra i södra Sverige... det får bli vad det blir....

Chiao, kanske hinner vi köpa en bärbar dator denna vecka ? 


Mittwoch är mitt i veckan, onsdag

Att vara utomhus på vårkanten är fantastiskt... jag tar mig gärna morgonkaffe på bryggan.

Japp, båten  är i sjön och diskmaskinen är installerad. Kan man begära mer av livet... kollegan har lagat Brasiliansk bönpytt så mätt i magen blir jag alldeles snart. Igår kämpade jag mig runt 5:an i motionsspåret i Krylbo och avsltutade med en enkilometers avslappning. Här på jobbet försöker jag organisera så mycket som möjligt och städa i arbetsrummet och bära bort matrialet till sin rätta plats. Det kommer bli underbart med en långhelgsledighet.

Musik är bra



Sclagerfestivalen tänker jag på, tycker att Norge var värdiga att vinna... jag hade till och med satsat på Unibet att de skulle vinna och tänka sig...det gjorde de. Han var kanonbra alexander Ryback och man lyssnade från början till slut när han sjöng, sedan ville man höra mera... Ja norrmän de vet hur man firar, de har firat hela gårdagen både med 17.e maj och med att fira sångvinsten.

Nu är det tredagarsvecka som hägrar och regnet öser ner. Vi hade verkligen tur med vädret igår. Jag älskar att sola och fick chansen att spendera ngra timmar ute i solen med min mamma på besök. Faderskapet hade ingen lust att hälsa på, man kan förstå detta, det är drygt att hälsa på sina barn när man är en plågsam typ. konstigt att alla barn är dryga....jag menar inte mina de är verkligen änglar med osynliga vingar och med dem kan man snacka om allt. Louise har fått en handledare till sitt skolprojekt och Stina har kommit igång med konditionsträningen och golfen, maken tränar han med liksom jag. 

Denna veckas projekt blir att köpa diskmaskin till stugan och att bygga trapp till trädäcket. 

SET-utbildningen

Trist men så var sista gången på utbildningen avklarad och jag kan bara såga att man vill lära sig mer, vilket faktiskt är ett sundhetstecken. Vi har fått lärt oss en del och haft massor av intressanta samtal i smågrupper och i helklass... Funderat över förhållningssätt och metoder som är till fördel för social och emotionell utveckling.

Intressant är faktiskt vad som är viktigtast... EQ eller IQ.... eller är IQ bara ett medel för att ta sig in till ett visst yrke eller arbetsplats? Inte i alla tillfällen behöver IQ vara större än EQ, man behöver oxå ha fokus, motivation, impulskontroll och andra sociala normer och regler med sig.... 

Både IQ och EQ kan tränas upp personligt och detta kan naturligtvis underlättas av att man är född eller får vissa egenskaper av sin omgivning. Det är härligt att detta med EQ uppmärksammas idag på ett annat sätt och att det gamla skolsystemet i england är förlegat med alla tester av kidsen i skolan. Själv antar jag utan skam i kroppen att min IQ är lägre än min EQ som jag tränar på dagligen... mina barn har också hög EQ.   


Jag funderar mer på detta....   

Premiärdopp i Älven



Äntligen har sommaren kommit och Blomman satsade i lördags att ta sig ett avkylande dopp, Tio grader varmt var det och själv klarade jag av att doppa fötterna ändå upp till knäna, eftersom jag lider av lite mindre, men bara mindre kroppsfett som kan hjälpa mot kylan.

Vi har nu plnterat sparrispotatis och lite King Edward och skall rusa iväg och köpa nngn annan potatissort oxå, dillen är ganska fin nu och gräslöken är stadig.  Det är lite roddigt med allt vattnande och att rissal bra jord men vad tudan...allt går. Dessutom var jag ganska pigg när jag vaknade igår efter helgens festligheter på Älvan, jag glömde varannan vatten men var bara glad när jag for hem. Igår gjorde jag grillspett och hade det bra i soffan, jag har njutit som sldrig förr. Idag skall jag till frissan och ha mitt sista samtal med en elev. I morgon är det SET-utbildning i Horndal, Skoljogg på onsdag.

Städning gäller på måndag...

Vad är det för bra med fredagar... jo, man blir ledig i morgon och får sova lite längre på morgonen. I morse var man lite seg, men istället för att cykla fick man skjuts till jobbet. Man har ett bra liv helt enkelt.

Stökigt kan man kalla mitt arbetsskrivbord just nu och de som känner mig vet att jag inte har onödiga prylar framme hemma. Min familj retar sig ofta just på att jag bara plockar och plockar. Det kan man inte fatta... alla saker skall ligga på sin plats tycker jag och få saker är därför en förutsättning om man vill slippa städning eller mig som virvlar runt som en städgalning. Därför skall jag städa nästa vecka och kanske kasta lite saker och bära bort dem till instutionerna, schvvippps så kommer allt bli snyggt i M5. 

Löneförhöjning fick man i år igen... man njuter och kan unna sig ngt extra ... eller investera dem i onödiga saker till kiddos. När man reflekterar över livet så är det bra... trevlig man och rara barn. Trevliga elever och en trivsam miljö att jobba i. Ett perfekt liv. A perfect life!

Nu skall jag stanna och köpa lite andelstrav till morgondagen och njuta av helgen.... 
Bye / Blombella

P.s Ruccolan och dillen prunkar numer, i helgen skall jag plantera lök, både röd och gul.Fantastiska att njuta av under sommaREN.   Jag har grävt mig ett lökland.

Hip Hipp HurrA!

Bästa vännen fyller 40år och blombella och maken uppvaktar med en tomatplanta,kanhända lite futtigt men rosor passar inte till henne från mig. Det skall vara så att hon och kärestan får njuta av solvarma tomater till midsommar. 

Jag har många minnen, de flesta handlar om vår tid ihop som kollegor, det var där vår vänskap startade. Tro det eller ej men vi är ganska lika, envisa, målmedvetna och älskar människor, vi var båda duktiga på olika sakeri restaurangbranschen. När vi var 14 år respektive 15 och hand om de flesta göromål på restaurangen. Det kändes kanon. Ett svårt ögonblick var När Erica skar sig svårt i fingret, då  fick jag inte köra henne till Krylbo vårdcentral ... allt berodde på en mkt sträng restaurangchef som styrde, jag var rädd för henne till en början

En annan gång var när jag skar av fingertoppen med skärmaskinen, då fick jag en örfil och Erica blev arg och sade ifrån,,, vuxna skulle lyssna även på tonåringar. När det fattades pengar i kassan, då fick vi ersätta detta utan protester eller koll att det fattades från dagskassan tidigare på morgonen, vi klagade men fick rätta oss efter beslutet.

Jag minns hur glada vi var att våra mammor lärt oss matlagning, eftersom vi plötligt en dag fick göra både omeletter, schnitzlar och femöringar, wallenbergare, Biffrydberg, Skomakarlådor, biffstekar, sallader och black and white. Erica och jag bankade schnitzlar i timmar, gjorde sallader i tunnor och skalade 30 kg lök varannan dag. Erica var liten i maten och åt varm toast  med bara ost hela första sommaren. Men vi visade att vi klarade jobbet genom att träna hemma och vara noggranna. DEt var underbart med mycket ansvar.

Efter ett tag bestämde vi att vi skulle reta restaurangchefen genom att låsa fast cykeln i en husventil, då samlade vi ihop alla pengar vi hade och växlade dem till småmynt och fyllde hennes skåp, en Robin Hood hämd större än annat. Hon tyckte att vi bara var ngra att tjata på och köra med och det fann vi oss i eftersom vi ville jobba inom restaurang.

Vi har upplevt mycket annat och jag önskar henne mkt grattis idag, från hela Blomqvist- familjen

Dagen som är

Dagarna går med ett enda rassel, svipp, svipp svipp så har den gått. Det är inte det att jag blir äldre utan allt som man skall hinna med och göra i skolan som stressar på. Det går bra med Louises övningskörning, hon klarar att köra och parkera utan att jag skriker. Jag tycker att jag ändå kan säga att jag känner mig säker som medpassagerare så det märks att hon är äldre och nästan vuxen.

Maken han kämpar för att komma i form, han vill få bättre kondition och klå mig i löpningen, fast jag tror att det är omöjligt....  Tänk att jag är i form. Peter har invägning och pulsmätning på jobbet nu på onsdag och jag kommer att stötta honom att vinna hälsotävlingen. I sak kan jag inte fatta att han måste tävla för att ta itu med detta, jag har noll i tävlingsinstikt och skulle inte bli motiverad av det.

Här på jobbet rättar vi prov för fullt, tråkigt jobb men man får liva upp det hela med att skriva roliga meningar så det blir roligare att rätta.

En ny vecka är på G

Tja, stormiga  åskväder får så småningom möta soligare tider.

Livet är till synes ganska lätt men kan var svårt då det vill lära en ngt, några har det lite lättare och andra har det lite sämre. Man säger vardagslag att alla vägar bär till Rom och så är det faktiskt. Kortare och längre resvägar beroende på vem som reser. För att utvecklas måste man resa på en guppig och lite svårare väg än man tänkt, annars blir resminnet ganska fatt och svagt. Detta blir mina visdomsord.

I morgon startar en ny arbetsvecka med muntliga nationellaprov, Louises utvecklingssamtal och Stina med prao på klockarskolan. Vi kavlar upp armarna och tar tag i de tre sista utvecklingssamtalen i klass 7a och hoppas att den sista inlämningsuppgiften till SET-utb. blir gjord.

Nu skall jag pysa ut i köket för att kocka lite indiskkýckling

Jag tog i alla fall boknördstestet som jag misslyckades att lägga in på bloggen, jag blev 51% boknörd och får nog bättra mig på det, att hitta i bibliotekshyllan  var lätt men jag orkar inte läsa i massor på ledighet, bara två. 
Inte heller vann jag och Eva på travet, men på lördag har jag hört att det blir god utdelning.

Kuckelikuuuu

Boknördstestet...

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="320" height="372" id="blog" align="middle"><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /><param name="movie" value="http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/boknordstestet/blog.swf?p=1,1,6,3,3,1,4,51,bella" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/boknordstestet/blog.swf?p=1,1,6,3,3,1,4,51,bella" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="320" height="372" name="blog" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed></object>




Ganska klent resultat... lovar bättring.

Lördag

En Ny dag med nya möjligheter... Solen skiner det är kanonväder.

Man hoppas att man får sju rätt på travet idag, för om man fick det skulle jag njuta lite extra ;
Åka på en resa med min familj
Spara pengar på banken
Rusta lilla toaletten hemma i vita stora blanka kakelplattor
Köpa nya fönster till stugan

Tonåringarna har minihandbollscup idag i kopparhallen, dagen avslutas för en fest i Brunnbäcksherrgård för de äldre .



Dagen som är 1:a Maj

Kusinbarnet yller 15 år idag och jag grattar henne med hela mitt hjärta. Gårdagen förflöt bra, Sanaplan var full med handbollsungar som hjälpte till med försäljningen åt Lions.  Jerker fick ta emot ett stipendium för sitt engagemang åt baskettjejerna och det var inte en dag för tidigt, härligt att ställa upp för ungdomar ideellt, eftersom idrotten betyder så mycket. Att aldrig ge upp utan egóism, härligt.

 Die Kinder fortsatte med lite fest och lite socialt sällskap på Holmen efter Sanaplan vilket kändes skönt då barnen måste ut och sysselsätta sig och njuta lite, få tillbaka en identitet så här i vårtider... Jag var en skjutsande morsa resten av kvällen som fullföljde mitt uppdrag med körande.

Maken och jag kunde (titta på )  en ungdom som var så packad utanför på gatan att hela sällskapet som han var med, även glömde bort honom då han inte syntes till i sitt kräkande mot ett träd...vilket var problematiskt och fick följder då han var så trött att han inte ens kunde se dem, eller hitta ngt att hålla sig i här utanför. Hur kan det vara så skoj med att festa... jag har blivit så anti mot detta att jag inte längre kan fatta varför man blir redlös kl 9?
Slutet gott då han hittade flera lyckstoplar att hålla sig fast i efter vår väg... hurra'!!

Tack Erica för att du finns. När alla ord tar slut ställer du upp med ngra till. Nu kämpar vi med detta! Ingen rustning eller matplanering, eller blomplantering blir viktigare. Bara människorna räknas. 
Mitt motto för dagen är ^^njut av naturen och din omgivning^¨

RSS 2.0