Bilar....

Jag har alltid varit förundrad över hur min kompis Erica fascinerats och haft god hand med bilar...i tonåren döpte vi dem till olika namn och tyckte det var kul. ;Mest var det väl för att hon personifierade bilen... Maggie...ja. Kan man döpa bilar till namn?
Min bil kallades alltid bara bilen. Jag städade den och tvättade den i maskintvätt. Ville den, eller behövde den få mer kärleksfull vård så lämnade jag den till pappa för tvätt och bilvård. Den fick gå på SPA ett par gånger om året, min bil var min bil. Erica berättade ofta för min om sin Maggie, hur hon sparade till nya bilmattor, nya ljus etc. vid ett tillfälle berättade hon glatt  för mig att hennes pappa hade rekord i  att byta däck på 11 sekunder och jag var impad, det var bara så. De är fantastiska med bilar Erixons, så resonerade jag inför detta faktum. Så har det alltid varit medan min känsla för bilar inte har utvecklats eller varit betydelsefullt, jag har kommit att anse den som en nyttopryl. Oumbärlig i samband med familjeliv.  

Idag fungerade inte min bil, jag skulle köpa tulipaner på en affär, bilen startADE inte. Jag gick hem för att se om andra nycklar passade bättre, läste instruktionsboken. Detta fungerade inte. Inte heller fungerade låset. Jag tittade på alla säkringar. De var inte av. Strömmen fungerade konstigt nog. Jag gick hem- inte glad, men jag hade ändå tulipaner.
Då mötte jag en fé, grannen Bilmekar-åke. Han fick inte heller farrrt på bilen, det gick inte bara att vrida om rattlåset eller nyckeln. Däremot fixade han låset. Ytterligare en kompis kom förbi och försökte hjälpa, utan framgång.   Gillar inte bilar ....morr, morr...                     Frun tillade att det alltid är elfel på japanska bilar, jag häpnade och försvarade bilen med att det inte brukar vara elfel på Hundai.

Gick hemåt moloken, väntade på att silvertallen skulle vakna. Han läste i intruktionen om ngn restart av bilen och tittade på siffrorna på huvudnyckelbrickan. Efter en tredje promenad och prat om assistance på måndag, kom vi fram o silvertallen lyckas med sina magiska händer. Den startar.

Nu vet alla som läser dettA varför jag fascineras av händer. De är magiska på alla sätt och vis. Man måste älska bilar för att ha dem, jag älskar dig Peter  <3  <3<33<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<

Ps. Jag glömde Tina Bakken igår, >3 dig med, du är redig, snygg, arbetssam, duglig och rolig, snäll, sportig, dansant.

Lördagmorgon

Fantastiskt att ha en lång skön helg framför sig...Det är mysigt att goa sig i soffan med kaffemuggen i handen och slötitta på tv, i huset sprids en fantastisk kaffedoft ut till vardagsrummet. Katten äter lite fil och slöar även han... Det är kallt och snö utanför.

Eftersom Let's Dance är fredagkvällens höjdare så tycker jag att det är trist att Magdalena inte kommer att vara med mer... På spåret är ett annat program som jag älskar men de krockar i tid med varandra och jag väljer  reprisen. Silvertallen gillar bara kulturella program och inslag av sport och trav. Jag tackar för att han gillar deckare och prgram med spänning. Annars är det bara jag som gillar sång- och dansprogram som Idol och Stjärnor på Is.

Idag blir det besök till morsan och lite motion. Dagen kommer att vara helt fri från handboll, det är bara i morgon som Stinus har handboll mot em. Jag skall åka till stugan för att titta på all avverkning där, all skog är fälld och igår när jag var dit i skymningstid så tyckte jag att det såg ljust ut. Blombella alskar ljus och space.

Jag funderar lite kring Kimbers amygdalauppgift, och jag vet hur jag gör...när ngn är sopig i grupp säger jag inte alltid till... Det är för att man tycker jag är en viktigpetter och tar för mycket plats.................jag återkommer mer...kring reflektionerna

FRÅN EN RISKFAKTOR till en annan... :-)

Då var man äntligen tillbaka på jobbet efter att ha kursat med Birgitta Kimber. Man ser livet lite mer i rosa nu  och inser hur många tillgångar som finns runt om och hur viktigt det är att folk biter ifrån och sätter gränser.L ivet blir enklarare då om man har hierarkiska mönster som vi måste följa. Det gör människor mer proffessionella , När man lever i suddiga system förlamar det starka personer och man ser livet från den okomplicerade sidan. Man kan skjuta upp bekymmer, därför att andra kan ta tag i dem, man kan skylla på ngn annans ansvar, vem som  gjorde vad...., det är för sent, inga resurser, kris i livet, samarbetsbekymmer, ja....., hur man än resonerar förlorar bara den andra parten. 

Jag sätter fyra minus denna vecka av fem möjliga för sopiga, lata människor.
Jag blir sällan eller aldrig arg, men jag har fått en förfrågan av fru Kimber om vad som triggar igång mitt inre , min amygdalahjärna, reptilhjärna. Ni vet, den som får en att hoppa till av rädsla för att man tror att man plötsligt sett en orm, fast det bara var en sjal som låg vid fötterna... det är just elaka människor, människor som är dumma av det som jag tolkar och anser är något medvetet.  Men när sker det? och av vem? Vad känner jag då?      Jag måste anteckna så jag får insikt.... Hur skall jag fortsätta att hantera den känslan?

 
Jag har fått livet förgyllt av Amanda, ungarna var lyriska när jag kom hem med kladdkakan som det troligtvis var blockchoklad i... vad hon var bra att baka! Vem var hon konditorn som mamma gillade? ja, schwååp, kakaN  tog nästan slut i ett nafs. Dessutom satte vänner guldkant på livet med lite mat och Piiiinnnnooooiiittt nnoir.

Alla jag umgås med är riskfaktorer... de utmanar livet och andra i sina möten. De utvecklar andra. Tackar ödmjukast för det.
ericajerkerevajohanpetraliseevahåkantobbeannelisaramariaannagunillachristerpeterkickipiapelleevakentanderslisemilotomas
karinulriklottamickeannamånsisakjessicakennethjerrykajsarobertstefanlenaelmertoftcallehelenelarskarinkatrinmagnussiggesonjagunl-åveronicaåsakarinåsaevajohanhelenelillemoringamickestinalouisepeterbellamaggantordannikatommyroymaggan

Tack!

Skyndar för att visa min tacksamhet och vara positiv, skickar en tanke till mina vänner. Det är vinprovning på torsdag, Skogskornellen hjälpte till med lokalbokningen. Det blir pasta Blognese....fabulös sallad med parmesan samt en härlig chokladdessert. Fredsliljan blir ersättare för den gamla blomman för dagen, hon hinkar vin på högis.

Ära vare veckan, så ock vi i L9.   

Sjuk eller bara kall och tungsint?

Dagen har gått, jag har abretat på,, men det var ändå tvivelaktigt ,för jag känner mig sjuk........................................................................ Hatar det och kan inte erkänna det för då blir jag bara sämre. fryser, torde vara rätt bra för min förbränning då jag måste få energinivån att räcka till. Någon som vet bä'ttre skriker säkert rätt ut. Vila, medicinera, drick och bädda ner digför guds skull                                               Vägrar.
Jag har vilat hela helgen, vilat och laddat för i morgon när jag skall till Tällberg på kurs, Kajan, Tobbe, jag skall på utbildning och då kan man inte vara sjuk.....förrresten inte annars heller. Jag packar ner Alvedon, nässpray, zyx och ett gott humör. Skippar motion och går på lågenergi...all energi skall gå till intellektet. Nu skall jag ta mig en tupplur. kommer hem på onsdagkväll.

Fick höra resultatet idag, kritik till oss. Jag blir nedstämd.

Rätt så bra...

Nu har äntligen paprikan kommit i jorden och  jag kan ägna lite kravlös tid till att försöka få den att kravla upp ur jorden, inte för att den brukar ge mycket utdelning men jag tycker det är lite extrA att ha drivit upp den själv. Allra mest utdelning  har jag på min chilliodling, den kan man misslyckas med lite då och då men den ger utdelning bara den får stå i fönsterljus och i lä från eventuell blåst. Det  tog tid innan jag fattade det...




Silvertallen och jag kanske skall på utflykt till Hälsingland i morgon för att se på kiddos handbollsmatch, inget är bestämt men jag känner just nu att helgen är efterlängtad. Vila och umänge med famijlenär precis vad jag behöver. Visst , Jobbet har fungerat bra och fortfarande kan jag känna att jag har världens bästa yrke. Man får energi och känner att det man gör intresserar. Ok, viss besvikelse kan uppstå vid misslyckanden av arbeten men det kan man inte klandra sig själv över hela tiden, man får fundera över hur man  motiverar ..........

Men man kan dock bli besviken på andra, då det kanhända att vissa framhäver sig själva, jag orkar inte lyssna på dem. De är energidödare. De tar från andra, lyssnar inte och känns oärliga. De sårar andra med skitsnack. Det är den positiva sanningen, då jag skall leta efter att nå inre frid. Nu kryper jag upp i soffan med en kaffe och jag hoppas på en nice helg!
/blm

Finns det positivism nu? Ja, så klart...

Den senaste veckan har varit händelserik och jag har suttit intresserat timme in och ut i tv-soffan. Den kanske största förändringen har varit att den nya presidenten i USA har svurit presidenteden och ett omvälvande politisk skiftning har skett då en svart man fått den högsta makten i välden och chans till förbättring i samhället. Jag är så imponerad av denna samlade magra svarta man som ser så fantastiskt sympatisk ut. Han har en klar, fast och tydlig röst som man fastnar för. Dessutom verkar han lyhörd och kan kanske samarbeta med andra politiker runt om i världen på ett modernare sätt.

Plustecken till....
Handbollssmatcherna i VM har varit spännande och fartfyllda, Cuba, Sykorea, Spanien och Kuwait. Det har gått bra och som grädde på moset, sylten på kakan, såsen till potatisen visades idrottsgalan. Lika intresserad har jag inte varit av skidskyttet på tv:n. Stina har match på lördag och givetvis är jag där då.

Plus även till...
Jag längtar till våren och är positiv som alltid numer, jag tänker att om jag låter en negativ tanke ta över mig...då tappar jag fokus, tappar självkänslan eftersom jag tappar fokus. Jag vill äga ett hälsosamt liv  och hantera problem på ett bra sätt och inte grotta mig i oroligheter. Jag har blivit bättre. Idag flyttade jag alltid fokus från mig till ngt annan. Ngn Behövde mig, behövde min tid bättre etc. Jag äger och gör bara saker jag vill numera, jag är bestämd. Positivism leder framåt. Våren symboliserar nytt, grönare, starkare

auf Wiedersehen   / Blm

Upptakt

Idag har jag varit och haft upptakt på SET-kursen som anordnas i Avesta kommun, det är ngt som jag känner kommer att lyfta min vårtermin på god väg mot en skala 10... av 10 möjliga förstås. Vad kommer jag att få lära mig? Vad kommer jag att få insikt över som jag aldrig vetat? Hur kommer vi att göra det?

Han tittade med upphöjd förvåning på mig
'du kan inte vara klok som säger så!'
Jag, träffad av blixten,
hur kunde maN tänka annorlunda
?

Ngt jag är glad över är att jag fått svar av Erica på min historia och hon knäckte nöten...självklart frågar den svenska flickvännen efter korv på för att inte genera sin man... ingen kvinna vill utsätta sin man för pinsamheter genom blottning. Fredsliljan och fikusen svarade att han självklart visade korven och skrattade rejält över detta när de fick rätt svar. Fikusen ville efter detta att jag skulle ge alternativ så att man som läsare fick förklara svaret  .
 Själv blev jag glad över en fräckis. Jag blir glad att läsa andras bloggar, kanhända är det för att jag är nyfiken och gillar att läsa andras upplevelser och tankar. Min blogg fungerar som en dagbok även om blomtipsen ibland uteblir. 


Rolig historia

Vill tacka Reihjan för denna...

Det var en utländsk man som flyttat till Sverige till en svensk kvinna. De var förälskade men språkförbistringen var ett faktum. En dag skulle mannen gå till den lokale slaktaren för att köpa fläsklägg, men visste inte hur han skulle uttrycka sig. Han tog till alla knep han kunde men slaktaren förstod inte...han visade benen. Genast fick ha lite fläsklägg till middagen. Dagen efter skulle han köpa lever och använde samma teknik, pekade på levern och fick lever. Tredje dagen tog han med sig sin fru när han skulle köpa korv för att det inte skulle uppstå pinsamheter.. hur tror ni att de gjorde då....


Inredning

I dag har jag ägnat förmiddagen åt att dricka kaffe i tv-soffan tittandes på tv4, där visar man vårens inredningstrender. En tjej som bloggar om inredning tävlar mot en proffessionell inredare och skall på inredningsmässan i Stm hitta trender inom området....klarar de detta??? Jag är nyfiken men tämligen ointresserad, husmusen.blogg.se hittar fler detaljer inom området än den professionella......... hm..hm. Återigen, mode speglar vår tid och vi ägnar massor med tid till att piffa upp både här och där. Vi slösar och konsumerar....Det är intressant med prylar fast själv fastnar jag mer för färger och träslag och för möbelform. Egentligen avskyr jag saker utan funktion, de bara står där och tar plats och samlar damm. Jag trivs mest när man slipper flacka med blicken på saker överallt i alla möjliga färger... Vi har vackra tavlor men har ännu inte satt upp dem på väggen för de känns inte nödvändiga.

Top 5 för blombella

1.  Blockljus och värmeljus ger en varm mysighet

2. En udda pryl som kan ge rummet lite humor...

3. Hålla sig till samma färgskala och i samma stil i samtliga rum. Våga
 
4. Var personlig och visa dig, din familj och vänner i fotografier. Hemmet skall vara levande.

5. Se till att du har så mycket och avskalat att du snabbt och lätt kan städa utrymmen, utan att bli trött.
Rensa regelbundet bort nytillkomna prylar.

Temperaturen...

Jag har läst i en fantastisk blogg där en bloggidkare yppar sig i positiva ordalag kring vädret. Jag vet att denne bloggare fullkomligt frossar i positiva argument. Allt för att hitta goda argument till att orka vara ute i friskas kalla vädret. Personligen hatar jag kyla, och måste anstränga mig att hitta argument mot kylan och jag försöker....tänker positivt, för det måste man..... på att ....snart går kylan över....

Det är just det skribenten skriver om som jag hatar... röda köldskador på lår, spruckna händer, man måste smörja en gång i kvarten för att få behålla en vacker feeling. Idag skall jag vägra vinter och kyla. Jag har därför förberett med svenska kräftor, god kräftost och fantastiskt bröd. Jag kommer även att använda övriga kräftfestattribut för att få in augustikänslan. Det skall vara kräftfest för att få tänka på sommaren.

Jag har förberett allt....Det är lite mörkt ute, jag har hängt upp färgade lampor i trädgården utanför, jag har förberett med mina kräfttallrikar. Det kommer att bli kul!  Det blir silvertallen, jag och miniamaryllisarna och jag tror att de kommer tycka att det blir gott, vi är alla skaldjursfanatiker. Men jag hoppar över snapsen och partyhattarna  och önskar att det snart är sommar igen. 


Tro på människor, gäller alla kategorier...




Kontrasterna är stora, de människor som vill ge till andra och komma vidare i utvecklingen, ivrig att prova.  
De är ivriga att få tycka till om saker när de får sin tid. När de känner att det är möjligt att någon lyssnar

Förkylningstider

Hur mycket man undviker den, hur mycket man än försöker att arbeta mot den så kommer den på olämpligt tillfälle. Förkylningen, den dryga. Man äter chilli, tar ingefära och använder vitlök. Man tar även en Whiskey för att bota.
Silvertallen är sjuk. Det är jobbigt, man glömmer bort hur mycket jobb det blir när man är ensam. Nu sänder jag en tanke till dem som lever med tonåringar, läxor, mat, djur och tvätt.  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Det är jobbigt för mig med.

Får inte sova -det hostas och hostas... jag är medlidande.

Det ligger snorpapper i soffan.  Jag får stå ut....
Han sover.... det är trist....
Ingen mat hemma .... jag måste handla och laga.
Äcklig mat...jag har lagat.
Tjat och gnäll... mamma är dryg och ger inte med sig.
Han vägrar febertabletter och nässpray... han vägrar.... tror säkert att jag skall förgifta honom.
VAR ÄR CASHEW NÖTTERNA? ja, jag skall visa................


Het chilli kockar för fullt

  Nästan klar med den heta asiatiska kycklingen, kul. Fredsliljan och jag utmanar varandra i matlagning. Vi lagar mat två gånger åt varandra i veckan. Vår största fråga är bara hur vi skall få någon att kocka på fredagar... skulle inte tro att paprikaplantan eller squashen skulle ställa upp, det är inte fisk på fredag. Kanske kan vi kanske locka fikusen att kocka, han brukar alltid ställa upp när det krisar... :-).

Jag har haft ett bra möte, där vi, paprikan och jag fick kreddit för våra idéer om vad som danar. En sak att lägga på på min veckolista av positiva intryck. Ytterligare ett samtal med en liten lök på skolan förgyllde dagen.

Länge leve roliga happenings och de som gör dem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ont i kroppen

Äntligen måndag.... jag kände för att fuktboosta mitt ansikte igår kväll och tog fram det lilla lyxkittet jag fått av Annicka. Decleór fuktspray, bruksanvisningen står att läsa i minimal stil. Jag ignorerar att läsa och sprayar, jag slipper hämta mina läsglasögon. Raskt känner jag en svidning som svider och svider... Helt klart läste jag inte på bruksanvisningen. Miniamal text. Jag hatar bruksanvisningar....Parfym, det doftar gott i alla fall. Jag måste träna på att inte vara så impulsiv, miniamaryllsien och jag ligger dubbla av skratt.

Idag har jag ont i fötterna....Det behöver inte alls betyda att jag är otränad. Bara nagelstrång,  10 km löpning, jag skall klara denna dag.


Blombella listar...


Visste du att det finns 1250 olika sorters gerbera, att rosen enligt världens legend skapades från det havsskum som uppstod när Afrodite föddes och steg ur havet. Jag tvivlar på om det är verkligheten men det är en vacker historia. I dag skulle jag vilja vara som andra bloggisare och lista mina favoritblommor.

Nr  1. Ros - man tröttnar aldrig på dem och de finns för alla tillfällen och i alla färger.

Nr. 2. Tulipan- de är fantastiska denna årstid och får en att längta mot vår och sommar, bäst är den vita tulipanen som     står längst i vasen innan den slokar- passar alla

Nr3.   Orkideé- de är ljuvliga och hållbara, blommar om och om, när de får stå lite i exil och lite kyligt.

Nr4.   Brudslöja - De är helt enkelt oskuldsfulla och ljuvliga med sina småblommor

Nr 5. Vildros- är otroligt vacker när den slår ut och slår alla med häpnad, är dessutom i otrolig form nu

Nr6.   Gerbera - för sin skönhetsklass- stil

Nr7    Påskliljan- Otroligt färgrik symboliserar lycka och rikedom....jag tänker på William Blake

Nr 8   Fredsliljan- kan vara svårskött men alla älskar den för sin personlighet

Nr9.   Japanskt bollgräs- en perenn trädgårdväxt som är 1.60 hög

Nr 10. Nejlikan- som många varit trött på ett längre tag men som numer känns lite retro och inne, jag spår att den blir vårens snittblomma

  • Glöm inte heller att det är idag som man skall plantera sina paprikafrån om man vill driva upp dem på ett korrekt sätt.

Lördag igen

I dag vaknade jag av att alarmet kvart i sex.... jag hörde prasslet i sängen och insåg genast att silvertallen försovit sig till tolvtimmarsskiftet. Ja, inte för att man kan klandra  honom, jag tror aldrig att det har hänt på 20 år. Det var den fantastiska nya mobilens alarm som inte fungerade... eller rättare sagt batteri. Den stängde helt enkelt av sig och det känns inte som ngt bra när mobilen är ny.

Sedan följde timmarna som i en snigels fart, jag vek tvätt och tvättade. Dammsög och torkade golv och plockade ur tvättmaskinen och fixade i badrummet., innan jag insåg att detta städmani verkligen inte kunde fortgå. Man skall inte uppmuntra sina pedantiska sidor och man måste sätta rimliga gränser för det.  När jag insåg detta och såg det vackra vädret ute genom fönstret och den milda temperaturen på termometern så insåg jag att det var dags för lite löpning, jag unnade mig en härlig joggingtur på 5 km och jag kunde känna vårvärmen i mina ögon och jag svettades för fullt, great!  Inga miniamaryllisar är hemma i dag, Miniamaryllisen har åkt på handbollsmatch till Edsbyn och följaktligen så kan man slippa tänka på andra en stund utan dåligt samvete.

Tänk att det skall vara så drygt att sy lite och laga kläder, miniamaryllisen fixar detta galant men jag är oförbätterlig som sömmerska. Varför?  För det första så är det åldern som sätter stopp....när man skall trä i tråden i nålen så ser man inget, man är blind därför behövs läsglasögonen. Därefter fixar man inte trådinställningen så tråden drar sig minst två gånger och går av, så man får lov att börja om. Därefter går nålen av. Jag förstår inte detta? Varför kan man inte bara komma igång?

Ikväll skall jag laga Paella tänkte jag med fisk, räkor och crabstick, det klarar jag av i alla fall av att göra bra. Dessutom skall jag jobba som tusan nästa vecka och göra två reviderade ÅP, planera inför Eskilstuna, och se till att planeringen av mina klassträffar fungerar samt skicka mail till föräldrar. Dessutom skall jag se till att mina students skall göra egna realistiska pratövningar till engelskan. Detta känns viktigt :-) 
Ännu en gång vill jag bara skänka en tacksamhetstanke till min familj, mina vänner och till mina elever och mina kollegor. Jag älskar Er alla och trivs. Tack för det. 


Home styling

Ja, så var man igång igen med de gamla blomlökarna på Dh. Det kändes fint att dra igång och få fylla på lite klorofyll innan de riktiga lökarna kommit fram ur snömodden. Det är köriga tider nu...................Inte vill en amaryllis vara sämre än en vildros, nej, nu har julen åkt och jag har uppnått nirvana och blivit förvandlad till en het chiliplanta. Ja, faktiskt är det sant, chilli kan upplevas i många olika former och i olika styrka. Det är här jag kan cameleontera lite. Jag stylar helt enkelt om på min blogg bara så att mina två läsare verkligen kan få se att jag ser fram emot våren. Nu när ni ser vilket bestyr en chilli har för att inte verka trist så förstår ni nog att jag måste fortsätta min bloggfräshning. Men utmana mig inte ytterligare.... jag är lite långsam i det jag gör, fast jag numera är en ngt blondare....ja...rödlätt då....chilli. Jag tycker det blir bra....Förresten tror jag att vildrosen och julstjärnan också går in i vårens tecken....fast fredsliljan hon rockar på. Terminen startar 2009
 

Vinterplanteringar är till för allmänheten



Idag, trettondagsafton är det bara två dagar till skolan börjar och man börjar ladda för det. Jag känner mig redo, jag har uträttat det som jag önskat och jag har fått mycket gjort ocvh längtar till en ny termin. Jag har förberett lite med film och filmfrågor och vildrosen skall hälpa med att ordna material som vi kan behöva till en dag med våra blomfrön. Även  idag hann jag med att vara social, en liten promenad med Vildrosen, piggar upp när det börjar skymma ute. Man förstår varför man behöver gödsla, gödsla extra med kväve och vattna för att blommor skall kunna växa i lagom lunk.  Hon och julstjärnan verkar ha varit snälla så även i år eftersom tomten dök upp med ett flertal presenter. De har de bra ihop, fast en vildros och en julstjärna passar i ett trevligt arrangemang.

Hjärtan på tråd verkar ha det bra i Stm och kommer snart uppklättrandes till oss i Dalarna, hon har haft extra bestyr i årets juletid men jag tror inte att hon stressar upp sig för det,  trots att hennes liv var i kaos under decembermånad. Jag väntar på att kylan skall lägga sig, det är inte bra med kylan...jag hatar den rättare sagt. Jag vill springa och gå ute utan att förgås av köldskador, det är som om kroppen spänner sig.

Jag skulle önska att vår kommun satsade lite mer på planteringarna i vår omnejd, det är viktigt att det ser trevligt och välskött ut med våra befintliga befintliga växter. Att de är i lagom höjd och att de har trygghetshöjd, dessutom skall trötta grenar bort och man skulle önska att förväxta plantor utbyttes mot andra. Vi har många parkarbetare som gör ett fantastiskt jobb med gallring och plantering och de har kunskap att veta vilka växter som växer utan bevattning etc. Det är lätt för många felfinnande människor att säga att plantor som planteras förstörs, dras upp och sprider jord på allmän plats. Att detta skulle vara ett argument till att inte plantera, men jag vet att de bara vill spara pengar.... Det är helt enkelt fel. Många glädjs av blommor, det ger uppmärksamhet  i positiv bemärkelse, det ger jobb. Jag funderar vilka områden som kan utvecklas och förskönas... när jag tänkt klart i den frågan så skriver jag mer. Nu skall jag återgå till min kycklingfilé. Våga tycka annorlunda------------------------

Mrs vallmoblomma, lite gråhårig men mer orange i tonen efter morgondagens färgning. 


För det är lördagmorgon...

ja, det är ny dag och ett mirakel har redan skett. Min silvertall fyller nämligen 46 år och denne börjar likna en krontall, sådana som växer här på krontallsområdet, visserligen helt utan märkning. Silvertallen och jag, vi gick runt häromdagen och försökte lokalisera vilka gamla krontallar som finns kvar här i området där vi bor eftersom många av dem togs ner för något år sedan. Vi fann åtminstone tre stycken enorma och knotiga, även om vi bara hittade en med märkning. I området där kvickroten bor finns ett flertal knotiga alster som skulle kunna liknas vid krontallar men de är ännu lite unga för att bli märkta av årens vederblåsningar och hällregn.
 
Att åldras och vbara bli vackrare med åren....hur gör man det egentligen? Livet ikring oss som verkligen fokuserar på det yttre, makeover hit och makeover dit.... Hår, mode, kropp, mat, motion etc. Man tävlar i allt och förbättrar mot perfektion,  fast egentligen vet alla att det verkliga värdet sitter i i hur man är mot andra och mot sig själv.  Många betalar dyra klappar i juletider, fast men vet att det som verkligen betyder något är tid. Tid att ge bort för att samtala, diskutera, bli lyssnad och tid att lära känna sig själv och andra bättre. Detta slår all materiell strävan.

Kalas och huset fullt står på agendan idag, silvertallen har ännu inte fått någon fantastisk present men jag satsar på något sportigt som han kan njuta av när vi skall träna oss i form.











  


RSS 2.0