Kalas

En dag som har varit lite seg, vi var hem till Evis på födelsedagskalas och hon fyllde 40 år. Där var vi ungefär 25 personer och det var massor av mat och dryck. Vid tolvslaget skålade vi till och med i champagne... jag skippade dansen däremot. Stod occh tjatade i köket med ngra golfare.

De hade fixat om lite hemma och det var fräscht, de hade köpt en bubbelpool utomhus som man kunde bada i året runt. Den var varm hela tiden, köpt på Per Kvadrat- vad avkopplande. Nanne Grönvalls sång gick på  i repeat u huvudet.... avundsjukk , jag blir så avundsjuk. Många sparar pengar på banken men allra bäst är väl ändå att spendera dem nu så att man kan njuta när man lever och umgås?

När barnen flyger ut från boet så kan man nog leva på brödkaanter i veckorna och bli miljardärer. Man kan äta soppa, leva billiggt och kanske börja panta burkar. hahhahaaa Ja, mycket kan man dra in på .
 
Denna vecka blir kanon, avslutar med två utvecklingssamtal, jobbar lite med elevrådet och jobbar med likabehandlingsgruppen. På torsdag skall Stina till läkaren med sin vrist, div. 1 match i hlegen där de förhoppningsvis får spela med....

Go for this week.

Nu skall jag till Krylbo station. Nästa Krylbo.

En hedersmedlem är född

I torsdags ballade vår bokcirkel verkligen ur... Vår vän Anna fick en hemska magsjuka, diarre och spyor, den godda stämningen förbyttes till mer medlidsam. Vi andra gav blickar till varandra, hon hade bara fem veckor kvar till datum då hon verkligen skulle föda.......... Det var dags...

Värkarna kom tätare, Erica och jag och Maggan förstod allvaret. Anna hävdade att det var magsjuka, vi visste att det var annat.... hon vile inte åka bil. Vii ringde ambulans och åkte direkt till Falun för att föda. Maggan följde med i ambulansen, Erica och jag åkte efter i egen bil för att på ngt sätt hämta hem Maggan och kanske Anna.  Framme i Falun så var hon öppen 8 cm. Födseln var ett faktum.

Anna födde barnet iklädd DH high-tröja och Maggan klippte navelsträngen... Ute i väntrummet började solen att skina över oss... kanske var jesusbarnet nu fött. Man blir stressad när ngn har så ont, Erica och Maggan var lugnare än jag var kan jag säga... skönt med coolingar i krislägen. Kul var ute i väntrummet där den annars så kvällströtte Erica stundtals sov med ena ögat. Vi var i behov av sömn och kaffe, men jag försökte liva upp oss med lite  roliga gåtor och översättningar... inte lika roliga i dag hahahahahhaha.

Troligen är detta en ny Anders Svensson, en skolchef, skolmedveten, förlöst av lärare och personal på skolan, Anna vägrade till att börja med inse faktum då hon skulle föda. Hon hade So-prov nu på måndag. En kommande skolchef absolut, alla förutsättningar finnes.

Detta barn måste vi genast skriva in på skolan som hedersmedlem. Bonusccheckar på pennor och gratis Dh-high tröjor, gratis studiematerial,  och gratis deltagande i karnelvalsloppet. Vi kommer bistå med uppfostran på skolan och ge en inblick i det viktigaste i livet. Vänskap.

EricA, jag och Maggan finns här lilla gosssebarn. 2500  gr, 47 cm. TAck för en lyckad kväll


Måndag 8-)

Härligt att dagen är avklarad, mycket hinns med under en arbetsdag.  DEt blir stressigt när man varit borta en dag och åkte till jobbet till klockan sju för att förbereda mig och kanske få vara den som bjuder på kaffe för en gångs skull. 



Och nu väntar tv-soffan halv åtta hos mig... lr vad det programmet hetTE? Det brukar vara så härLIGa människor med och även Helge som kommmentrar peersonerna och menyerna som åtnjutes . En kvinna som älskar havet deltar och har mycket bastu och  fura u
huset och även bastu... Jag älskar detta... En rockig ung tjej skall oxå  delta och ngn som kallar sig själv för  inspiratör,  till yrket.... Sedan Lucy.... hur kommer det bli med menyn ikväll?


Måste köpa 40-års present till Evis och present till Majas kalas på onsdag... vad köper man till en ung tjej i femman? Presentkort?



Måndag 8-)

Härligt att dagen är avklarad, mycket hinns med under en arbetsdag.  DEt blir stressigt när man varit borta en dag och åkte till jobbet till klockan sju för att förbereda mig och kanske få vara den som bjuder på kaffe för en gångs skull. 



Och nu väntar tv-soffan halv åtta hos mig... lr vad det programmet hetTE? Det brukar vara så härLIGa människor med och även Helge som kommmentrar peersonerna och menyerna som åtnjutes . En kvinna som älskar havet deltar och har mycket bastu och  fura u
huset och även bastu... Jag älskar detta... En rockig ung tjej skall oxå  delta och ngn som kallar sig själv för  inspiratör,  till yrket.... Sedan Lucy.... hur kommer det bli med menyn ikväll?


Måste köpa 40-års present till Evis och present till Majas kalas på onsdag... vad köper man till en ung tjej i femman? Presentkort?



Barn blir äldre...

Så har det varit premiärspel för Stina i div.1; Louise skulle oxå vara med. Man blir allt stolt över barnen oavsett om de får sin första tand, eller lär sig gå, eller blir avvänjd från blöja till att kommma upp i vuxenvärlden och sitta på toaletten och göra ifrån sig där.

Massa skoj för henne att få vara med där bland de mer erfarna damerna, nervöst, stressat...  .;/ ... tänk om hon inte kunde alla spelkombinationer... Det blev mycket laddat med bacon och ägg, risifrutti och frukt, sallad för båda kidsen. Ja, inte hade jag orkat hela den matsäcken... Det blev ingen vinst trots denna uppladdning för laget, förlust med tio bollar. Synd bara att hon fick avstå Sm men Peter, hennes tränare, godkände det hela och hon ville verkligen prova att spela div1.

Lägesrapport från dagen.

Ingen värk i vänstra armen, vätskan i armbågen e liten. Cortisonsprutan fungerade snabbt. Bara värk i höger arm och vänster fingrar nu.... man jublar, känns positivt. Voltaren och pronaxen gör nog susen. Svinont med spruta men väldigt effektivt, hoppas att den håller i sig ett tag...

Funderar på att köpa en pall till skolan som jag kan ställa under whiteboadren så att jag hela tiden inte behöver sträcka och dra med armarna uppe i luften och är väl dra fram den pimpade bokvagnen och använda till att bära böckerna...

Pappa  fick en travandel, han vann på den. Alla rätt. Jag köpte den. Eva och jag vann inte;(, dubbelkollade idag men tyvärr inget. Men vi vinner nog snart. Vi har över 800kronor i vår travkassa, ngn gång har vi mkt stooor tur...

Många utvecklingssamtal blir det denna vecka....

Johan är inte i skolan i morgon, kanske inte helller Jonas, de går ihop numera  som Knoll och Tott...

Nu skall jag äta majskolv...

Men alla andra härliga vuxna är där och till alla elever.... see ya 2morrow

 

Love James Blunt



Feber, svullen armbåge, ont... Tre helvetesdagar...doktorn i morgon. Armbågsinflammation, vätska. Medicin som inte verkar.
15.00. Då är det fxxxmxj nog. Amputation

Back to the crime scene

Hej kära blomblogg... Gud vad skoj att vara tillbaks till jobbet. Lätt gick det och inte var jag sur, bara trött. Lovet borde inrymma fler lediga dagar.... man kunde minska på sommarlovet för att få full möjlighet till vila under hösten. Efter en lång arbetsdag, vissserligen trött men glad så lyckades jag reflektera över att jag hunnit med massor på min göra lista och känner mig därmed nöjd och tror att veckan kommer att vara fantastisk liksom denna dag.

Alla elever var oxå på bra humör...inte bara kollegorna var glada. människor behöver vila, särskilt i samband med höstens infallande, årstidsväxlingar drabbar ngra människor.    Till de få som inte var glada idag säger jag bara. Stoppa in en penna på tvären i munnen och tvinga upp läpparna till ett smile, fundera över hur länge du kan vara sur då. Inte bara för att det ser fånigt ut med pennan i munnen utan man klarar inte att vara tjurig mentalt om munnen pekar uppåt.   ....<3

I morgon blir det en lång dag med böngryta till lunch, en onsdag som även den fylles med lektioner och utvecklingssamtal, likaså torsdag och fredag som fylles med massa lektioner och utvecklingssamtal och elevrådet. Man kan boka in allt så långt man klarar, man gör sitt bästa och jobbar undan lite.

Har redan lagat mat tills idag,  lite mis an place, nu väntar badkaret.  

Vila

Vila är mitt nya namn, kan inte säga annat. Har vilat, slöat, slappat, läst, tittat på film, tv-program och lagat mat i stora lass och ii det oändliga. Ändå är jag trött, fast ser fram emot jobb och vardag aå man får det som vanligt.  Jag tror inte att man kan vila ikapp trötthet, det beror mest på förkylningstider, höstmörker. Men man kan kanske fördela energin bättre när man utsetts för stress... vad vet man annars än att utvecklingssamtalen startar i morgon.

Stina e och äter pizza med Poi, Louise e på väg hem till Jonte. Vi tittar på tv och hoppas på att få veta ngt om rånet på ÖB nyligen.
See ya


RSS 2.0