Erica



Jag tackar Erica för en fantastisk bloggpresent. Sommarlovbet är här och jag går på lov, livet kan inte bli härligare. Igår var jag på samkväm med jobbarkompisarna så arbetsterminen avslutas med lite glamour.

Hörs!

Fest

Idag mår jag lite klent... har aldrig varit uppe så länge på fest, inte ens på nyår... vad jag kan minnas. En gång  för åttA ÅR sedan var det sist... oxå då tillsammans med Erica.

Erica hade sin 40-års fest igår, middag massor med gäster och god mat. Temat var just 60-tal och alla hade verkligen bemödat sig för att passa in ordentligt till den tiden. Själv hade jag en kort, grön paislymönstrad klänning och klackskor.
 Louise och Stina skötte om festen och städningen och de var verligen superduktiga, inte bara för att jag är personligt subjektiv. De samarbetade verkligen bra, hade kontroll på läget och hjälpte till bra för att hålla ordning.

Tal hölls i massor, presenter öppnades och vår film visades och uppskattades. Det var massor av roliga människor på festen och de kan verkligen umgås på alla fronter. Masn kan skratta med dem och åt...man vill aldrig gå hem

 Hemma i Skogsbo har det regnat in i köket, takpannor har nu blivit utbytta i detta monsterväder, på stege, tur maken är lång... N är skall det sluta regna funderar jag på?


Examen

Helt otroligt, ett nytt år har gått och det med en rasande fart. Det här med skolavslutningar gillar jag eftersom det avrundar ett år av prestationer. ... Igår hade Stina bal i Åvestadal, egentligen gillar jag inte detta eftersom de skall piffa sig ända upp till tänderna men allt flöt på, Stina hade hjälp av Eva med håret och jag fxade make up så det gick bra tycker jag nogeftersom hon var snygg.. Fast allt skall vara perfekt; blomma i håret och till och med skjuts i sportbil, Chrille ställde upp med detta och Stina och Sebbe fick åka gul Porsche. Sebbe han hade kostym och väst på sig men behövde dock inte fixa sig lika länge, hans skönhet var mer äkta' Wash and Go'.

På dagen hade niorna haft dragkamp över bäcken i Krylbo så kläderna som fanns hemma var totalt lerfyllda och det hade varit superkul, jag imnns det som igår... Peter var där och filmade. Ikväll blir ytterligare en kämpig kväll då alla  elever skall ner på staden där det skall vara streetdisco. Självklart blir det bara att stoppa in nässpray i ögonen för att bli lite extra pigg och vital i ögonvitan när vi skall ner på stan och vandra som förälder för att checka läget.

Jag konstaterade igår att jag har firat skolavslutning med massor av föräldrar genom åren, det finns till och med vissa föräldrar som har två barn födda samma år som lollo och Stina och då har man kanske träffats två gånger samma avslutningsdag rent av  :)  . Jag kommer ihåg när Stina fick stryk av Marie Noréns grabb vilket jag skrattade högljutt till igår, kan man tro de leker inte längre på samma sätt. Marie skrattade åxå när jag påminde henne.

Idag tar Sara studenten, spännande, och vad skall hon göra till hösten? Hon vill flytta och plugga och det kommer att bli tufft när barnen lämnar gökboet men det är så det skall vara... Louise tar studenten nästa år och då skall jag köpa mat och inte stressa som i år med bakning, tjälknöl och kassler hit och dit.
 
I morgon fyller min kompis år och det blir en härlig fest som jag sett fram emot länge, några överraskningar skall det väl bli och det känns kul att fira in sommaren och sommarlovet med kompisar.
chiao

Hoj!

Attans vad flitig man har varit, städat, konfererat, skrivit, och städat. Jag gillar inte att rensa i mina skrivbordslådor, därför går det knappt att öppna dem heller. Jag tar tag i detta sedan efter renoveringen, jost nu gäller det bara att tömma allt. både i arbetsrum och i klassrum. Jag funderar oxå hur det går hemma med Blomman och parabolskrället, den kanske inte fungerar när man kommer hem.

Jag hoppas att en sten föll från anna Larssons hjärta, stackarn känner sig alldeles hängig av allt att göra... men hon tar sig an sakerna i sinom tid antar jag eftersom hon är född att kämpa livet ur sig . Jag hjälper Erica med dukningen på lördag och Kindereggen kommer oxå... kläder har jag inga, men jag går med 60-talsfrissa... jag är född då.

Chaio/ blm

Söndag med disigt väder



Stina är bra duktig på att göra jordgubbspaj, alla smarrade.

Vi förlorade fotbollen och det var trist. eftersom vi alla laddade för vinst. Idag är det ändå mkt att göra, röstningar, golfspelande och förberedelse inför gymnasiebalen... Eva och jag kommer att hjälpas åt. Vidare kommer Lollo hem och det skall bli skönt. Här i stugan regnar det men vad gör väl det så häre på en söndag.

Nästa helg blir den sista innan sommarlovet och jag jobbar måndag och tisdag. Great fun! Då skall jag rodda med andra saker och gå ner i min dvala.

Idag har jag ingen koll på lunchen men jag gissar på kassler... kan bli ok!

Kroppsarbete är härligt

Idag har jag förberett mitt trädeck tillsammans med maken.... vi var tidigt uppe medan Stina kastade sig ut i solstolen för en solglimt som kunde ge lite solbränna. Vi har kommti en bit på väg ändå och fått det någorlunda rakt, jag har burit stora plattor och skottkärror med grus, lagt ut plast för att förhindra ev. vass att dyka upp mellan brädorna och stenar att lägga i vasskanten.

Jag sprang en tuff löprunda igår mkt uppför och kände mig oerhört stark, jag gissade att den var 6.5 km medan Blomman hävdade bara fem... kanske kan man mäta på kartprogrammet. Bäst att ligga i om jag skall springa en lång sträcka på Vasastafetten, den går lördagen den 22 augusti.

Nu har jag laddat med grillmat och väntar på kusinerna som skall slagga över och vi skall självklart titta på Sverige Danmark.

Extra kul är det för Isak, Jessica och Erica på fotbollen live
För Johan och gänget
För brorsan och Kicki på bröllop
Fr Lollo i Tyskland, kommer hem i morgon ;)

Mobilt, äntligen

Sommaren är räddad, vi har skaffat oss en bärbar dator med mobilt bredband. Inte en dag för tidigt men pengarna skall finnas och vara prioriterade så klart... Jag är ledig i dag och det är ljuvligt även om vädret inte är det bästa. -Det är min kompensation från karnevalsloppet och kvällsjobbet, så vilan kommer i tdi nu när man behöver den.

Veckan har varit fulltecknad med konstmålining och med vinprovning och andra aktiviteter. Idag roddar vi lite för trädecket Blomman och jag, trots blåsten. Louise är borta och vi saknar henne mer än hon saknar oss tror jag, det är väl det som ingår i frigörelseprocessen. Jag tycker att hon skall komma hem så att vi kan springa intervaller för det är hon så bra på, att peppa sin morsa.

Dessutom skall Stina arbeta litew Brunnbäcksherrgård för handbollen och då skall jag passa på att köpa lite presenter till de rara som slutar 9:an eller tar studenten. Veckan blir fulltecknad och förberedelser skall ske inför skolavslutningen, ,.. lördagen avslutas med en härlig fest som jag längtar till....

XXciao..

RSS 2.0