Att orka dagen idag

Hur gör man när orden plötsligt tar slut, när det inte finns ngt mer att säga. När man förstått att man inte lärt sitt barn vad sorg är, hur tacklar man sorg och dessa stunder ? Att lyssna på och inte kunna förklara. Saker som egentligen är till för vuxna inser jag är lika för dig som är ett barn i mina ögon. Att  Tiden läker alla sår och att tillit till andra är mycket värt blir bara ngt som kanske ekar som tomma ord. Livet behöver bearbetas, det är så satans svårt att förstå. Nu utgår vi från det som är, vi biter ihop, vi hjälps åt. Vi älskar. 

The heat is on...

Härligt när vädret ler mot en igen... nu har jag kommit igång med min träning och sprang med halvstappliga steg runt Nyhyttan och Askön vilket är en skaplig runda när man tränar kondisen. Flåset är bättre och man funderar inte längre över varför man gör detta.... ja, för att må så där bra och somna med ett leende.

Fem saker som fått mig att må bra:
Salladen planterad i växthuset och dillfröna nerpetade.
Äpple- och päronträden är beskurna
Maken har varit på affären för att inhandla ny grill så nu är det sommar, själv far jag till systembolaget för lite inhandling.
Vi har bokat in oss till Stora festen på Älvan
Stinas cabaré var kul att se på


Avkoppling

I dag har jag varit ute i det fantastiska vårvädret och sprungit och tränat lite kondition... Attans vad tungt det var men det var underbart efteråt, jag svettades som aldrig förr. Så är det väl när man rör på sig, man får endorfiner som gör att man känner sig glad trots att man kämpat som tusan allt blir mödan värd.  På lördag skall jag utöka med en kilometer tror jag eller kanske nöja mig med samma femma vi får väl se.

Annars är jag lite tråkig och uppdaterar sällan eftersom jag har utvecklingssamtal och många kvällsmöten inplanerade. Därför har jag bestämt att inte boka in vare sig fika med ngn eller andra göromål eftersom jag känner av stressen. Längtar till motgondagen då jag skall njuta av ledigheten och rena min kropp och själ. Livet måste ha sunda perioder oxåååå :)))

Chaio

Vintips som räcker länge....

Jorå, vårens röda grillvin för 99 spänn är nr 22955, 2006 SDerratsa Belguardo, Maremma. Det är gjort på Morlinodruvan, sangiovese med rikgt drag och syra i.  Köp den ni.

vårens och sommarens vita vin kom från Marie Brocard, en chablis från Frankrike, Chablisproducenten fick Gyllene Glaset priset år 2008 med motiveringen att man sedan 10 år tillbaka försett den svenska marknaden med med fina viner från Chablis med omnejd. Vinet håller hög kvalitet.
 
Satsa på nr 5688 Jurassic från 2007 eller Petit Chablis Domaine Sainte Claire för raska 105 kr, den passr definitivt till skaldjur och musslor, själv tyckte jag även om Kimmelridgien nr 5521 för 99kr, och dessa specialare kommer jag att beställa till den delikata grillningen. Glöm dock inte att hålla vinet kallt, 6-8 grader så det kommer till sin rätt.

Hela gänget hade det fantastiskt på Chateau Grand Cru i Örebro igår, vi alla blev lite susiga i skallen av allt provande men det var kanonkul och vi hade en provning som pågick i över en timme. Vid ett bord provade vi 16!!!!! vinsorter och hade Anna från Johan Lindby Vinhandel som instruktör om jordmån, sol, område, druva med mera. Mycket duglig representant.  Vi i vingänget är lite mer usla på vitqa viner, fast vi var nog tämligen ense.... alla vi skall satsa på det i sommar. Bra var även en Pinot Gries för 125:-, jag skall återkomma med med info om den ... 

Chio, eller Chianti    

En bra tripp på sällskapsresa, Albin och maken vann

Hemma igen från påsklovets strapats till Mariehamn, en resa med familj, släkt och härliga vänner.
Tänk på att jag följde påsklkärringarnas råd, varannan vatten till vinet och drinkarna, synd bara att inte Ben & Jerry´s fanns att inhandla .

Det var filminspelning ombord och jag tror nog TT jag undgick den, puh........... Det var Per den gamle pnsionärsvirtuosen och den lite mer excentriske bantades bartendern Håkan, den blonda vakten som verkligen räddade en av resans yngre passagerare på ett heroiskt sättv. Likaså fanns den kvittrande städtjejen ombord, hon som kom fram mot 12 snåret  på natten för att städa, eller den korta raska servitören Alfonzo som var i fokus på filminspelning i deras dagsarbete.. Filmcrewet hängde på hela tiden men folk gillade detta tror jag. Tony irwing var bra liksom Wallmans schlagerbar. Tänk om vi skulle ha så här på skolan.... häng med bella till klass 7a, vecka 16.... hur går det med Pelle och Lisa, kastar de suddd????
Hur ser det ut  i fikarummet och vad samtalar de om?




Vinnare på spelet denna resa var Peter och Albin, 40 bagis each...

Jag inköpte tre finare vinsorter, en parfym och en hudkräm. Vad kan man mer säga, jo 

Jag ger sällskapet 5 amarone av fem.
Ger underhållningen 4 av fem amarone.
Maten får 3 av fem amarone.
Hytten får 5 av fem amarone
Bussvärden 5 av fem amarone
Spelet 5 av fem amarone
Musiken får 3 av fem amarone
Shoppingen får 4 av fem amarone
Toaletterna ombord frå 2 av fem amarone
Maken som danspartner får 0 av fem amarone ( du måste tränas och våga...)
Upplevelsen får 5 av fem amarone

Kul

Älskar lov





Äntligen får man vara i stugan och vårbona, städa ut allt skit för att fylla på med nya saker, fräscha. Ja, sådan är jag gillar ATTha det fint i stugan. Det är bara att lasta på brasan.... Efter att ha putsat altanfönstren har jag satt upp beige- panellängder och det blev snyggt tyckte jag. Jag är inte mycket för mönster, tycker om just beiga färger :)

Sedan har jag tagit dit alla mina överlevande pelargoner, lite trist blev det för Lennart, min doftpelargon, som tyvärr förlorade en gren vid fraktandet, raskt spred det sig en citrusdoft i stugan. Sedan har jag planterar två hinkar med potatis för att ha till midsommarsillen och lite ruccolasallad och blandsallad. Kul att plocka tidigt... Det är det som jG älskar, ett lugn infinner sig i mig.

Turligtvis hade de två solstolar i samma modell som de jag har redan på Öo B, eftersom ´vi numer är många potensiella solare i sommar. Jag slog till och köpte dem, nu fattas bara en ny grill. Blomman och jag är oense, han vi ll ha en äkta grill medan jag vill ha en elgrill...haha, tänker alla... varför inte en gasol.  NeEEEJjj!

Jag vill grilla utan att palta med gasol och briketter, men jag undrar varför saluförs inte dem nå mer....

Nu har jag gjort matsäckspåsar till kidsen till kryssingen med chips, läsk och godis. Jag har köpt en lite vinflaska att skåla i för i morgon åker vi blomqvistare med respektive på kryssning. Inte blåkulla, det var för sent.

Påskkärringar är snälla och inte fula....

I går kväll ringde det på dörren och två läskiga påskkärringar stod utanför dörren, ja,  jag ville inte följa med dem. Tyckte inte att tiden var mogen. Jag fick en avskedspresent,  ett gult ägg, en symbol för en vinflaska. Jag öppnade paketet och häpnade när påskkärringarna lämnad sitt visdomsord.

Varannan vatten. Dessutom fANNS DÄR RIKLIGT MED GODIS .

Själv så tjöt jag av skratt, kramade dem... det var två gamla elever. Kram och tack för gåvan det värmde, men.......... riktiga påskkärringar har inte cykel. De far på kvastskaftet.


Kram till Er     :) från påskkärringen...

Blombella rapporterar

Äntligen har det hänt, nej, inte blev det ngn triss-vinst men jag menar att jag har sett det något jag gillar mkt.
Under en lång och härlig promenad vid älvnäsleden så fanns de plötligt bara där. Blåsipporna, i klungor stod de där och sträckte på sig. Jag stannade till. Så vackra och de fanns verkligen överallt, jag kunde känna mig lycklig för de ser så skira ut jämnte det tråkig bruna löv och gräsriset. De inger hopp och glädje och de har tagit sig fram helt på egen hand och sökt sig upp för att leva.

Ett annat vårtecken var att Eva, Erica och jag verkligen fick till det med Picasso, Monet och Chagall. som vi målade och målade. Det var insprierande och familjen  beundrade min tavla med häpnad ,,,, den var så fin. Bara det att jag avslöjade vem som var den verklige målaren,  gjorde nog kidsen lite besvikna. För vem vill inte vakna en morgon och ha en mamma som är en berömd Picasso målare. Mycket klirr i kassan kan man få då.

Japp, kanske lite nätlansering inte skulle vara dumt.  ::::)))

Glad Påsk!

Mopeder är barnens bästa vän

Att livet är skört och att man tar allt för givet är det vanligA tjabblet. Det är sanningen. Det som aldrig varit ett bekymmer blir bekymmer en annan gång. Tonåringen krockar och kör in i ett räcke med mopeden.

Tusen tankar och förbannelser, hur är det ställt, allt bra? En flygtur gör inget, men för mig gör det det... Äldsta barnet kan a trafikskyltar. minsta är kavat som jag, vid tillfällen.... Hur är det med försiktigheten om livet och hastighetsbegränsningar och trafikvett och lagar och regler. Men okej nu rå. Rullgrus flera skador på moppen och ingen skada på älskade  barnet. Thank Heavens!

Peter och jag lagar, mekar och klistrar med suprepoxilim för att ordna till moppen. Trots tjatet från mig verkar det slutligen gå in i huvudet vad jag vill och tycker. Kroppen och viljan är enorm och kan liknas vid en DC-10 på tonåringar, ibland tappar dock barnet, dvs planet kontakt med flygtornet. Nu börjar vi om med  trafikvett, försiktigthet, praktik i trafik.

Jag undrar hur det kommer bli med lagförslaget som finns nu att tonåringar för köra Epa?  med Eu-moppe kort i trafiken. Helt livsfarligt!

Man har allt man behöver

Fantastiskt vad dagarna går fort nu när solen skiner ute... det räcker nästan att masa sig till skolan så har dagen gått och en ny dag väntar. Hur kan det vara så???? Vissa dagar känns som eviga,  de tar aldrig slut..  Men inte nu när solen skiner ute.
Eva bjöd på afrikansk böngryta till lunch och nu satsar jag på fruktsallad med keso som jag bjuder på som mellanmål i morgon till konferensen i return. Hon är en toppenkvinna. Har egentligen inte haft en enda ond tanke idag eller varit negativ. Jag skall utmana mig ytterligare..............klarar människor att inte klaga och bara se gott hos andra? jag tränar vidare..............

Har dessutom handlat mat till v3eckans kommande dagar så jag känner mig flitig. Slötittar på tv nu och undrar vad som skall ske i morgon, måste börja på mina inlämningsuppgifter under lovet. Det skall jag fundera lite extra på till i morgon.
Chiao alla processbeskrivningar

Älskar våren, har ställt ut mina påskliljor på trappen

Nu är våren äntligen här..... visserligen åkte jag till Stm för att möta den, och det var ett rekord i sig. 18 grader och människor som klätt av sig ytterjackor och strumpor. Att våren kommit var helt säkert för människor samlades i drivor just för att sola, umgås och fika och äta på restauranger. Även de minsta fik hade lyckats få ut ett bord till kära flanörer som ville umgås ute på stan och få en glimt av solen. Detta gjorde även jag och mina vänner, vi hittade en restaurang med mysiga platser, där man kunde få solsken, se krokuslökar blomma och få en fantastisk lunch.

Att åka och umgås med fyra kompisar var helt fantastiskt kul. Prata, prata, tjata,prata, prata, surra,skratta,surra. Helt enkelt ville vinterns alla tankar ut på äventyr för att sortars och läggas till minnena för oss alla. Ett tankens monument  över den tid som flytt,  inte många kommentarer sades om boken, där två själar stängt inne sina känslor och haft vintertid...rent av istid.  Ja vad kan egentligen bli bättre. Vila,god mat, inspiration, vänskap, längtan efter våren.

När man kom hem från Stm väntade en fantastisk överraskning. en grillning och fantastisk god mat från famlijen. Till och med vin väntades trots att jag egentligen inte alls var sugen på det idag. Det var fortfarande soligt på kvällen och man fattar ju hur otrolig våren kommer att bli och det stundande påsklovet....

Idag skall jag rodda av altanen. Lort skall bort och ordning skall bli, trots att det nte alls är vårväder idag.

RSS 2.0