Vintips som räcker länge....

Jorå, vårens röda grillvin för 99 spänn är nr 22955, 2006 SDerratsa Belguardo, Maremma. Det är gjort på Morlinodruvan, sangiovese med rikgt drag och syra i.  Köp den ni.

vårens och sommarens vita vin kom från Marie Brocard, en chablis från Frankrike, Chablisproducenten fick Gyllene Glaset priset år 2008 med motiveringen att man sedan 10 år tillbaka försett den svenska marknaden med med fina viner från Chablis med omnejd. Vinet håller hög kvalitet.
 
Satsa på nr 5688 Jurassic från 2007 eller Petit Chablis Domaine Sainte Claire för raska 105 kr, den passr definitivt till skaldjur och musslor, själv tyckte jag även om Kimmelridgien nr 5521 för 99kr, och dessa specialare kommer jag att beställa till den delikata grillningen. Glöm dock inte att hålla vinet kallt, 6-8 grader så det kommer till sin rätt.

Hela gänget hade det fantastiskt på Chateau Grand Cru i Örebro igår, vi alla blev lite susiga i skallen av allt provande men det var kanonkul och vi hade en provning som pågick i över en timme. Vid ett bord provade vi 16!!!!! vinsorter och hade Anna från Johan Lindby Vinhandel som instruktör om jordmån, sol, område, druva med mera. Mycket duglig representant.  Vi i vingänget är lite mer usla på vitqa viner, fast vi var nog tämligen ense.... alla vi skall satsa på det i sommar. Bra var även en Pinot Gries för 125:-, jag skall återkomma med med info om den ... 

Chio, eller Chianti    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0