Söndag och ledig morgondag



En helt fantstisk söndag har det varit i dag, helt kravlös. Jag har bara ätit god mat och varit ofantligt social, det verkar som om de flesta blommor blommar vid denna tid och idag har jag klippt bort två överblommade stänglar av min amaryllis, vad fann jag där till min stora lycka....jo, ytterligare två knoppar med amaryllisblom. 


Idag har jag tagit en tur med höstfägringen, en mycket färgstark, uthållig och envis sort ... det var mycket länge sedan vi träffades och det firade vi med en liten promenad, vi gick och vi pratade och vi pratade och gick. Solen lyste, det var iskallt i luften så höstfägringen fick lite mustach, även en höstfägring blir påverkad av temperaturväxlingar. Tänk bara att livet blir förändrat för oss blommor som bara planterar och planterar...och när vi lägger dit ngt nytt i vår vardag så blir det lite patetiskt annat som får flytta sig. Fram för bättre planering. Ringde höstglöden nu för att höra hur motionsrundan gick senare....men hon var ute på plantering....typiskt. Kul var ordet .-)

Vidare har jag pratat med den vita fransktulipanen och hon verkar vara vid god vigör, lite småkrasslig men hon har lite snärjigt nu i och med att tulipanerna går mot sin högsäsong. Hon har varit social med de andra lökarna och berättade att hon startat lite med arbetsgympa, trots detta har hon ändå lite ork över nu. Det är alltid så fint hemma hos den franska tulipanen och det är nästan självplock när man kommer dit, alltid hittar man en ny vas med tulipaner, i alla dess arter.  Jag minns hennes papegojtulipan, andra visar upp nya kort eller broderier.  Den franska är den mest sociala sort som jag vet, jag hoppas på att få åtnjuta den svartlila sorten i år över ett glas vin.

NU har den rosaflikiga miniamaryllisen sy-lan, ja, ni läste rätt. I stället för att hålla på med data-Lan så skall de sy klänningar och de har lånat i hop ett gäng symaskiner. Man trodde att detta endast kunde ske på den tid då det fanns hemmafruar  :- 0. Själv var jag till Willys och köpte lite gödsel som kan behövas fram emot morgontimmarna.  
Den rödflikiga amaryllisen är ute på äventyr och silvertallen arbetar. Det är skönt med söndagar.

Kommentarer
Postat av: vissnande vildros

något har gått fel med skötseln av vildrosen. Den slokar. Felaktig gödning, för lite vatten, månne felaktigt sällskap...vildrosor får gärna spinn, bladlöss och annat otyg av för mycket socialiserande med smålökar, skott, frön och pollen. Nu är vildrosen satt att vara ensam. Hela helgen. Vila, vatten och bara nyttigheter. Ett samtal från en amaryllis skulle kanske hjälpa? Kram kram

2009-01-02 @ 16:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0